DebatPernime për papunësinë dhe papunëtorësinë

Papunësia, migrimi dhe mundësitë biznesore në Kosovë  ishin temë diskutimi në DebatPernime.

Debati me mikrofon të hapur që u mbajt në Gjilan u transmetua në “Jeta në Kosovë”.

Cili është faji i qeverisë për nivelin e papunësisë në Kosovë?

Cilat janë sfidat dhe mundësitë e sipërmarrësve në Kosovë?

A ka hezitim të punëtorëve në sektorin privat dhe pse është mbipopulluar sektori publik?

Për këto tema dhe të tjera diskutojnë: Arta Shehu-Zaimi, shkolla “Jcoders”, Isak Vorgucic, prodhues i birrës “Pivdjan”, Erolld Belegu, këshilltar i kryeministrit , Nenad Rashiq Qendra për Zhvillim Ekonomik Lokal, Besa Rugova, sipërmarrëse e “Besë” dhe  Mergim Cahani, kompania “Gjirafa”.

Jeta në Kosovë transmetohet çdo të enjte në orën 20:15 në RTK dhe repriza të premten në mesditë.

 

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka vazhduar akuzat drejtuar kryeministrit në detyrë, Albin Kurti.

Thaçi në një intervistë në TV Dukagjini ka thënë se kryeministër “më të dobët” se Kurti nuk ka pasur në vend që nga përfundimi i luftës.

“Kryeministër ma të dobët s’ ka pasë që 20 vite. Është mirë, ka marrë drejtimin e vet, ka marrë thu n’tepih edhe e shkarkoi veten. Kryeministri më të dobët e të paaftë nuk ka pasur se ai (Albin Kurti)”, tha Thaçi lidhur me deklaratën e Kurtit se “Thaçi po dëshiron një kryeministër të dobët”.

Presidenti tha se Kurti nuk do të shkarkohet më nga kjo pozitë në të ardhmen, pasi që sipas tij, nuk do të zgjidhet më në krye të ekzekutivit.