array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(36) "https://kallxo.com/gjate/interviste/"
 }
}

Teket e historianëve mbajnë peng shkrimin e historisë së Kosovës

Instituti i Historisë së Kosovës, “Ali Hadri” në Prishtinë kishte paraparë që tri vëllimet e para të projektit “Historia e Kosovës” të dilnin nga shtypi në vitin 2021. ...

Hava Maloku, kosovarja e vetme që punon në LinkedIn

Hava Maloku është shqiptarja e vetme që punon në rrjetin më të madh profesional në internet - LinkedIn.

Pak ditë pas premierës së 'Makth'-it, Luan Durmishit i bllokohet llogaria në Facebook

Javë më parë u shfaq në Kino ARMATA projekti video - muzikor  “Makth (Ballkanik)” i tenorit Luan Durmishi. I realizuar pas një pune intensive 3 vjeçare “Makth (Ballakni)” prezanton një ...

Xhubleta, veshja shekullore e shqiptarëve që u bë pasuri botërore - VIDEO

Xhubleta konsiderohet si veshja më e vjetër e shqiptarëve. Mosha e saj, sipas etnologëve shkon përtej 4 mijë vjetëve. Xhubleta është ruajtur dhe përdorur deri ...

Pas gjashtë vjetësh, të enjten shfaqet një operë në Kosovë

Opera e Kosovës do të shfaq të enjten dhe të shtunën (15 dhe 17 dhjetor 2022) premierën e operës “La Traviata” të Xhyzepe Verdit (Giuseppe Verdi).

Fotografia qëndrestare e rrëfyer në fjalë

Fotografia që përçon qëndresë në mes të dhunës, tashmë po qëndron skulpturë në mes Prishtinës së lirë. Një çast historik i protestuesit Faik Rexhepi, ...