array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(33) "https://kallxo.com/gjate/mendime/"
 }
}

Lehtësia e vjedhjes në asfalt la mbrapa sektorin e energjisë 

Kur më 6 qershor të vitit 2014 kishte ndodhur shpërthimi në elektrolizerin e Termocentralit “Kosova A” gjithë sytë ishin kthyer kah sektori i energjisë. 

Keqkuptimet rreth vaksinave rrezikojnë jetën e shtatzënave

Mënyra e duhur për të mundur sëmundjet është vaksinimi. Vaksina nuk është terminologji e panjohur për ne. Përkundrazi, ne marrim vaksina që nga momenti i ...

Aktivizmi qytetar dhe paditë strategjike, histori suksesi në rastin e hidrocentraleve në Kosovë

Prodhimi i energjisë elektrike si problem global ka afektuar edhe Kosovën. Në këtë aspekt ka disa vite që është menduar dhe janë bërë shumë analiza për ...

Rikthimi i Christopher Hill në Beograd nënkupton sfidë për Serbinë

Kthimi i mundshëm i diplomatit veteran amerikan në Ballkan nënkupton fundin e një marrëdhënieje të lehtë për Serbinë me Uashingtonin – dhe fillimin e një presioni ...

Agjenda 2021: Si mund t'i qaset Qeveria e Kosovës çështjes së liberalizimit të vizave?

Kanë kaluar tri vjet qyshkur Komisioni Evropian (2018) konfirmoi se Kosova i ka përmbushur dy kërkesat e fundit të përcaktuara në udhërrëfyesin për liberalizimin e ...

Diplomacia ekonomike e Kinës: Ku përshtaten Tajvani dhe Kosova?

Përpjekja për ta bashkuar Tajvanin me Kinën që nga viti 1979 kur Deng Xiaoping krijoi parimin "një vend, dy sisteme" ka qenë i paefektshëm deri më sot. ...