array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(35) "https://kallxo.com/gjate/reportazh/"
 }
}

Dyqani qindravjeçar i briskpunuesit që pret të shndërrohet në objekt të trashëgimisë kulturore

Në njërën prej pjesëve të qytetit të Pejës, që dikur ka qenë e mbushur me dyqane njëkatëshe ku ushtroheshin zeje të ndryshme, gjendet edhe ...

Ushtari në fotografi: Në kujtim të Richard Holbrooke

Një fotografi rasti në qershor të vitit 1998 e diplomatit të ndjerë amerikan i ulur pranë një luftëtari shqiptar të Kosovës shënon një pikë kthese në luftën ...

Ruajtja e identitetit ushqimor përmes prodhimit të mazës rugovase (VIDEO)

Sabrie dhe Rexhep Rexhbogajn ora 5 e mëngjesit i zë në oborrin e tyre të shtëpisë, duke nisë ditën me punën e tyre blegtorale.

Kujtime në avull: Hamamet turke të Kosovës të humbura në kohë teksa presin dorën e restaurimit

Një taksist i stresuar pyet nëpër stacionin e autobusit në Mitrovicë se ku ndodhet muzeu i qytetit. Disa taksistë dhe shoferë autobusash thonë që është shumë larg, ndë...

“Vetëm drejtësia mund të lehtësojë dhimbjen dhe vuajtjen tonë”

Rrëfimet e 16 të mbijetuarve të dhunës seksuale dhe torturës gjatë luftës së fundit në Kosovë, janë shpalosur në librin digjital të Kombeve të Bashkuara (OKB) “In ...

(VIDEO) Shtatë netë promovim i kulturës, përfundon Festivali “EtnoFest”

Mes një audience të larmishme, fundin e aktiviteteve të edicionit të njëmbëdhjetë të “EtnoFestit” ia dha plaku i vjetër i fshatit Kukaj, 84 vjeçari, Daut Xhemshiti me ...