array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(33) "https://kallxo.com/gjate/analize/"
 }
}

Tri vjet në krye të shtetit, Osmani mes kritikave dhe vlerësimeve për punën e saj

Vjosa Osmani, më 4 prill të vitit 2021 u bë presidente e Kosovës me mandat pesëvjeçar. Përgjatë këtyre tri vjetëve në krye të shtetit, ajo vlerë...

Shkrimtarët për festën e librit: Shumë pak autorë po shkruajnë për fëmijë

Pavarësisht traditës së pasur mbi 70 vjeçare, letërsia shqipe për fëmijë hyri në shekullin e ri me shumë probleme.

Përpjekjet e diasporës për marrëveshjen e pensioneve Shqipëri-Itali nuk kanë mbaruar

Marrëveshja për pensionet mes Shqipërisë dhe Italisë është nënshkruar në muajin shkurt nga të dy qeveritë, por ajo mund të bëhet efektive vetëm pas ...

Pritjet që Kosova të futet pa fusnotë në Këshillin e Europës

Katër vjet pas shpalljes së pavarësisë, Kosova pranoi t’ia bashkëngjis emrit të saj një fusnotë me pretendimin se kështu nuk do të pengohej në anë...

Kundërshtimi i Serbisë për anëtarësimin e Kosovës në KiE, BE kritikohet për qasje jo të barabartë ndaj palëve

Njohësit e politikës ndërkombëtare e kritikojnë Bashkimin Europian për qasje jo të barabartë ndaj Kosovës dhe Serbisë. Ndërkaq, BE-ja vazhdon t’u bë...

Goran Rakiq - u betua si ministër në Kosovë, e mohoi në Kuvendin e Serbisë

Edhe pse ishte pjesë e institucioneve të Kosovës, ashtu si në nivelin qendror si zëvendëskryeministër e ministër, por edhe në nivelin lokal si kryetar komune, ...