array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(38) "https://kallxo.com/kulture/trashegimi/"
 }
}

Mbyllet edicioni i dytë i festivalit "Lahuta, okarina, polifonia" 

Festivali “Lahuta, okarina, polifonia” ka mbyllur sot edicionin e tij të dytë me diskutime rreth eposit dhe interpretim të lahutarëve shqiptarë. 

'Etno Fest', vlerëson gratë dhe diellin në edicionin e tij të 10-të

Edicioni i dhjetë jubilar i Festivalit të Arteve dhe Kulturës tradicionale ‘Etno Fest’ mirëpret mysafirët në fshatin Kukaj gjatë këtij vikendi.  

Ministria e Kulturës bëhet me udhëzues për hartim të planeve menaxhuese për trashëgiminë kulturore

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit është bërë me “Udhëzues për standardet e hartimit të planeve menaxhuese të trashëgimisë kulturore”, i përgatitur nga Organizata ...

Promovohet diversiteti kulturor i Kosovës në 'Ditët e Trashëgimisë Evropiane'

Në hapësirat e Parkut Arkeologjik  “Ulpiana” u promovua sot pasuria e trashëgimisë kulturore të  Kosovës.

Lihet pas dore shtëpia e Shuajip Pashës në Prizren - FOTO

Shtëpia e Shuajip Pashës (Spahiut), njërit prej personaliteteve të njohura të Lidhjes Shqiptare, në Zonën Historike të Prizrenit është lënë pas dore dhe në një ...

Muzeu lëvizës i Tiranës arrin në Kosovë, Prizreni ndalesa e parë

Në kuadër të shënimit të 100 vjetorit të Tiranës si kryeqytet i Shqipërisë, sot në Prizren është hapur Muzeu Lëvizës-“Tirana vjen te ti”.