Postet nga: papunësia

Spanja shënon nivelin më të ulët të papunësisë nga viti 1996

Ministria e Punës në Spanjë ka thënë të mërkurën se shkalla e papunësisë në këtë shtet ka rënë në nivel historik, prej kur ...

Në kërkim të punëtorëve

Në kohën kur në Kosovë afërsisht një e treta e popullsisë që është e aftë për punë, por nuk ka një vend pune, shumë kompani ankohen se ...

Pritet rimëkëmbje graduale ekonomisë në Kosovë dhe Ballkanin Perëndimor

Raporti i fundit i Bankës Botërore, tregon se Kosova pritet të ketë një rimëkëmbje graduale të ekonomisë, ndërsa rritja ekonomike mbetet 4 për qind pë...

Anketa: Papunësia dhe korrupsioni largojnë të rinjtë nga Shqipëria

Në Shqipëri, papunësia dhe korrupsioni vlerësohen nga një anketë kombëtare me të rinjtë si faktorët kryesorë, që e nxitin rininë të largohen nga vendi. Mbi 70 ...

Guvernatori: Rritja ekonomike prej 4% nuk e zbut papunësinë

Me një fokus më të madh në sektorin ekonomik, Kosova mund të arrijë një rritje ekonomike prej 6 deri në 7 për qind, e cila brenda një periudhe të shkurtër ...

‘Krejt mbrapsht’, bie punësimi e rritet papunësia

Numri i njerëzve të punësuar në Kosovë ka rënë në periudhën janar-mars të vitit 2019 krahasuar me periudhën e njëjtë vitit 2018. Më pak të punë...

Punëtorët e krahut e demantojnë kryeministrin për uljen e papunësisë

Gëzimin e kryeministrit të Kosovës me disa shifra që tregojnë ulje të papunësisë nuk po e ndajnë në teren edhe personat që kanë vështirësi në ...

Matoshi – Abdixhikut: Ka rritje të vendeve të punës, ke bërë kalkulim politik

Shifrat e papunësisë në Kosovë janë bërë shkak i reagimeve pasi Kryeministri Haradinaj sot prezantoi shifra që sipas tij tregojnë uljen e papunësisë.