array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(37) "https://kallxo.com/kulture/recension/"
 }
}

Promovohet antologjia e poezisë shqipe në gjuhën frënge, ‘La poesie contemporaine albanaise’

Antologjia e poezisë shqipe e botuar në gjuhën shqipe, “La poesie contemporaine albanaise” (Poezia bashkëkohore shqipe), është promovuar të enjten, më 18.04.2024, në Institutin Albanologjik në Prishtinë.

Botohet libri i Agron Islamit për historinë sociale të Kosovës në kohën osmane

Historiani dhe osmanisti, Agron Islami ka botuar librin, “Areali i Kosovës në kohën osmane: një histori socio-ekonomike e shekullit XVIII”. Ky libër historiografik, i botuar nga  Instituti ...

Studiuesja Bregasi: Latinishtja, boshti i kulturës europiane

Studiuesja Majlinda Bregasi ka botuar librin “Albanica Latina”, i cili është një metodë moderne e mësimit të gjuhës latine.

Kandidatët dështojnë në testin më shkrim, anulohet konkursi për drejtor të Bibliotekës Kombëtare

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka anuluar konkursin për drejtor të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, “Pjetër Bogdani”.

Mbahet tryezë shkencore për Aliu Aliun në 90-vjetorin e lindjes së tij

Organizuar nga Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës  (ASHAK) dhe Akademia e Shkencave e Shqipërisë (ASHSH), është mbajtur të martën, më 02.04.2024, tryeza shkencore “Krijimtaria letrare e ...

Publikohet lista e kandidatëve që plotësojnë kriteret e konkursit për drejtor të Bibliotekës Kombëtare

Dhjetë kandidatë janë në garë në konkursin për zgjedhjen e drejtorit të ri të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”.