Numri i njëqindvjeçarëve në botë po shënon rritje

Vdekja e fundit e personit më të vjetër në botë në moshën 118 vjeçare nxjerr në pah numrin në rritje të njëqindvjeçarëve në mbarë botë...

Google Store, Hotels dhe Flights do të shfaqin informacione më të sakta në vendet e BE-së

Rrjeti i Bashkëpunimit për Mbrojtjen e Konsumatorit të BE-së (CPCN) ka qenë në bisedime me Google që nga viti 2021 për t’i bërë disa shërbime ...

ChatGPT në universitete – si mund t’i ndihmojë inteligjenca artificiale studentët

Ekspertët mendojnë se Chatbots si ChatGPT do të ndryshojnë mënyrën si jepen leksionet dhe si mësohet në universitete. Inteligjenca artificiale rrezik apo një mundësi të ...

Një 45-vjeçar me trupin e një 18-vjeçari dhe zemrën e një 37-vjeçari

Shefi Ekzekutiv 45-vjeçar i bioteknologjisë mund ta ketë ulur moshën e tij biologjike me të paktën 5 vjet përmes një programi rigoroz mjekësor që mund të ...

Microsoft do të shkurtojë 10.000 vende pune

Korporata e teknologjisë, Microsoft, do të shkurtojë 10.000 vende pune. Ky është rundi i fundit i shkurtimeve të vendeve të punës në këtë korporatë.

Egjipt, zbulohet një 'varr i ri mbretëror' në Luxor

Një varr që besohet se daton rreth 3400 vjet më parë, i së njëjtës dinasti të mbretit Tutankhamun, u zbulua në Egjipt. Varri duket të jetë konsumuar keq nga ...