array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(41) "https://kallxo.com/komuna/analize-komuna/"
 }
}
Burimi: Agjencia e Statistikave të Kosovës [ASK]_ Grafika: KALLXO.com

Mbi 11 mijë biznese të reja të regjistruara në vitin 2022, shifra më e lartë që nga viti 2009

Përgjatë vitit 2022, numri i ndërmarrjeve apo bizneseve të reja të regjistruara në Kosovë, është 11,024, me një rritje për 375 biznese më shumë se në vitin 2021.

www.pixabay.com

Kosova bleu mbi 5.6 miliardë euro mallra nga jashtë në vitin 2022

Viti 2022, në tregtinë e jashtme të Kosovës, regjistron shifra rekorde sa i përket shkëmbimit të mallrave me vendet e tjera.

Pas rreth 6 muajve, Teatri Kombëtar i Kosovës kthehet me shfaqje në një skenë të re

Të hënën e 28 nëntorit, Teatri Kombëtar i Kosovës ka shfaqur premierën e komedisë “Club Albania” me regji të Fatos Berishës.

Ndarja e pazakontë e çmimeve ndezë debat gjinor të patrajtuar më parë në Kosovë

Ndarja e çmimeve për aktoren Rina Krasniqi si aktori më i mirë dhe aktorja më e mirë në Festivalin e Filmit në Prishtinë ka ndezur një debat rreth dekonstruksionit ...

Në 4 komuna të drejtuara nga LVV-së dhe 3 nga LDK shkojnë mbi 1 milion euro nga Qeveria

Qeveria e Kosovës javën e kaluar mori vendim që t`i ndajë mbi 1 milion euro për 7 nga 38 komunat e Kosovës për t`i ndihmuar në ...

Sporti e kultura si prioritete për ta luftuar terrorizmin

Dokumentet strategjike në Kosovë kanë paraparë një rol të rëndësishëm të komunave në parandalimin e terrorizmit por edhe në garantimin e një ambienti social për procesin ...