array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(27) "https://kallxo.com/kulture/"
 }
}

Kosova synon "Palmën e Artë" në Festivalin e Kanës me filmin "Rrugës"

Filmi i shkurtër “Rrugës” i regjisorit Samir Karahoda do të garojë për çmimin “Palma e Artë” në edicionin e 77-të të Festivalit të Filmit në Kanë (Cannes) ...

Shtatë milionë euro për rinovimin e objektit të Teatrit Kombëtar të Kosovës

Shtatë milionë euro janë ndarë nga Ministra e Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS) për rinovimin e objektit të Teatrit Kombëtar të Kosovës (TKK).

Arkeologët zbulojnë një pishinë të shekullit të parë në Durrës

Gërmimet në territorin ku ngrihej shkolla “Gjergj Kastrioti” e dëmtuar nga tërmeti, nxorën në pah një pishinë të zbukuruar me mozaikë dhe afreske, që besohet se ...

Historia e Kosovës, projekti i papërfunduar i Institutit të Historisë  

Projekti për shkrimin e historisë së Kosovës ende nuk ka marrë epilog. Në 2017, Instituti i Historisë “Ali Hadri” në Prishtinë nisi projektin për shkrimin e historisë së ...

Iniciativa ‘Oral History Kosovo’ organizon punëtori për analizimin e historive gojore

Iniciativa për histori gojore “Oral History Kosovo” do të mbajë një punëtori njëditore që ka të bëjë me historinë gojore si metodë për të dokumentuar ...

Kori "Siparantum" performon në 200 vjetorin e "Simfonisë së 9-të" të Beethoven-it

Kori “Siparantum” është ftuar në koncertin e Orkestrës Simfonike të Vjenës, më 7 maj 2024, që do të mbahet në shënim të 200 vjetorit të premierës së “Simfonisë së 9...