Postet nga: ballkani perëndimor

BE pritet t`i investojë 20 miliardë euro në dekadën e ardhshme në Ballkanin Perëndimor

Komisioni Evropian ka miratuar sot një plan gjithëpërfshirës Ekonomik të Investimeve për Ballkanin Perëndimor, i cili synon të stimulojë rimëkëmbjen afatgjatë ekonomike të ...

Ashpërsohen kufizimet për udhëtim në BE të qytetarëve nga Ballkani Perëndimor

Shtetet e Ballkanit Perëndimor vazhdojnë të mbeten jashtë listës së vendeve për të cilat ishte rekomanduar të hiqen kufizimet për udhëtim të qytetarëve të ...

Raporti i Bankës Botërore: Vendet e Ballkanit Perëndimor, me përjashtim të Kosovës, kanë një skemë për pagesën e papunësisë

Një raport të Bankës Botërore për ndikimin social-ekonomik të CoVid-19 në Ballkanin Perëndimorë thuhet se virusi po prek tregjet e punës dhe mundësitë e ...

Lajçak takoi ambasadorët e shteteve të Ballkanit Perëndimor

Përfaqësuesi i posaçëm i Bashkimit Evropian për dialogun midis Kosovës dhe Serbisë dhe për çështje të tjera të rajonit të Ballkanit Perëndimor, Mirosllav ...

Këto janë 20 rekomandimet dhe dakordimet e Samitit të Zagrebit

Samiti i Zagrebit i mbajtur sot përmes video-konferencës ka nxjerrë 18 dakordime mes shteteve.

Instituti Evropian: Kosova, shembulli ku pandemia krijoi stuhinë e përsosur për ta rrëzuar qeverinë

Grupi Këshillues i Politikave të Ballkanit në Evropë (BiEPAG) ka publikuar një analizë si përgjigje ndaj politikës në situatën aktuale të pandemisë COVID-19.

Kryeparlamentarët e Ballkanit Perëndimor thirrje BE-së për ndihmë në luftimin e coronavirusit

Kryetarët e Parlamenteve të shteteve të Ballkanit Perëndimor, përmes një letre të përbashkët, i janë drejtuar Bashkimit Evropian për t’i kërkuar ndihmë ...

Tensionet në Ballkan marrin vëmendjen kryesore në Konferencën për Siguri në Munih

Edhe pse Ballkani Perëndimor dhe zgjerimi i BE-së, në përgjithësi, nuk përfaqësonin një temë me rëndësi në Konferencën e Sigurisë Munih 2020, duke ...