Jabllanoviq: Klan Kosova ka pasur gjithmonë hapësirë ​​dhe kohë për ne serbët

Kreu i Partisë së Serbëve të Kosovës, Aleksandar Jabllanoviq ka reaguar pasi Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë (MINT) ka refuzuar ankesën e televizionit Klan Kosova ndaj vendimit për pezullim të certifikatës së biznesit.

Ai është solidarizuar me Klan Kosovën duke u shprehur se ky medium ka gjithmonë hapësirë ​​dhe kohë për serbët.

“Klan Kosova televizion profesional që ka pasur gjithmonë hapësirë ​​dhe kohë për ne serbët. Kur na ndaluan si parti nga disa televizione në gjuhën serbe na ishte hapur Klan Kosova”- ka shkruar Jabllanoviq në Twitter.

Ai këtë situatë e ka quajtur një espisod të shëmtuar.

“Ky episod i shëmtuar i llogarisë do të kalojë dhe ju do ta mbijetoni këtë Qeveri të Kosovës”-ka përmbyllur ai.

MINT ka dorëzuar kallëzim penal kundër “Klan Kosova” Sh.P.K. dhe pronarëve të saj.

Më 14 qershor MINT kishte marrë vendim që të pezullojë certifikatën e biznesit të shoqërisë tregtare “Klan Kosova” Sh.P.K.

Pas këtij vendimi ka pasur reagime të shumta nga akterë të shumtë në Kosovë, duke e cilësuar këtë si censurim të fjalës së lirë.

Ambasadat e vendeve të QUINT-it si dhe Zyra e BE-së në Kosovë kanë reaguar lidhur me vendimin e Ministrisë së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë (MINT) që konfirmon pezullimin e licencës së biznesit të televizionit “Klan Kosova”.

Në reagimin e përbashkët, ambasadat e Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara, si dhe Bashkimi Evropian në Kosovë shprehin shqetësimin e tyre të thellë për këtë vendim të MINT.

“Jemi veçanërisht të shqetësuar se heqja e licencës së biznesit të Klan Kosovës është një vendim joproporcional që do të ketë pasoja në pluralizmin mediatik në Kosovë” -thuhet mes tjerash në reagim.

https://kallxo.com/lajm/ministria-e-industrise-pezullon-certifikaten-e-klan-kosova-shpk/