Postet nga: AUV

Importi vajit të palmës, Dogana dhe AUV me shifra të ndryshme

6.6 milionë kilogram vaj të palmës në vlerë prej 4.7 milionë euro janë importuar në Kosovë vetëm gjatë më 2019 dhe 2020.

AUV: Nga sot lejohet lëvizja dhe tregtimi i shpezëve në Kosovë

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV) ka njoftuar se pas menaxhimit të gripit të shpezëve (Avian Influenca -H5N8), prej sot do lejojë lëvizjen dhe tregtimin e shpezë...

Burbuqe Nushi emërohet kryesuese e bordit të AUV-it

Qeveria e Kosovës ka miratuar propozimin e Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë që në vend të kryesues së bordit, Dafina Gexha të emërohet Burbuqe Nushi.

AUV: Gripi i shpezëve H5N8 është nën kontroll

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë e Kosovës, (AUV) ka asgjësuar një numër të shpezëve në dhjetë ferma familjare, në lokacione të ndryshme nëpër Kosovë, ...

Dyshime për grip të shpezëve në katër lokacione në Kosovë

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka njoftuar se kanë dyshime të bazuara për paraqitjen e sëmundjes ‘’Gripi i Shpezëve’’ tek shpezët në fermat e ekonomive familjare ...

Shkelja e masave anti-COVID, gjobiten 23 lokale në Viti

Inspektorët e Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë së bashku me forcat e rendit mbrëmë kanë vazhduar me aksione për zbatimin e masave anti-COVID.

Organizimi i iftareve pa respektuar masat anti-COVID-19, mbyllet një lokal dhe gjobiten 35 të tjerë

Janë gjobitur 35 lokale të gastronomisë dhe një tjetër është mbyllur pasi nuk janë respektuar masat e vendosura nga ekzekutivi kosovar për parandalimin e përhapjes së pandemisë COVID-19 ...

Moszbatimi i masave anti-COVID-19, gjobiten 7 lokale në rajonin e Dukagjinit

Nga sot, me vendim të ekzekutivit kosovar, të gjitha aktivitetet e gastronomisë janë lejuar të punojnë nga ora 5:00 e mëngjesit deri në ora 22:00.