Postet nga: faton fetahu

Avokati i PDK-së flet për mundësinë e 'trenit bullgar' në Skenderaj

Faton Fetahu, avokati i kandidatit të PDK-së për Han të Elezit, thotë se është e pamundur të ndodhë në këto momente ‘treni bullgar’ në Skenderaj.

"Vizitat" e kandidatit të PDK-së shkollë më shkollë, avokati: Ai e shkeli Kodin Etik, s'bëri shkelje tjetër

Faton Fetahu, avokat dhe përfaqësues i kandidatit të PDK-së për kryetar të Hanit të Elezit, Mehmet Ballazhi, tha se ai nuk ka qenë në dijeni për ...

Çka nënkupton përfaqësimi i unitetit të popullit, si funksion i veçantë i Presidentit të Republikës së Kosovës

Debatet publike për pozitën e Presidentit të Republikës së Kosovës, zakonisht aktivizohen çdo herë kur kjo pozitë mbetet vakante. E tillë është situata edhe tani kur ...

Vendimet e qeverisë në detyrë & Vakumi juridik dhe pasojat (II)

Siç u tha në pjesën e parë të këtij shkrimi, mos rregullimi juridik i aspekteve të punës së qeverisë pas rënies së saj, ka bërë ...

Përfaqësimi i komunitetit serb në Qeverinë 'Kurti II' - Vendimi i Kuvendit a e shkeli Kushtetutën?

Në seancën e jashtëzakonshme të Kuvendit të Kosovës të mbajtur të hënën pas dite (22 mars), edhe ashtu siç pritej, kandidati i emëruar për ...

A i duhet Kosovës një president nga grupacioni politik nga i cili vije edhe kryeministri?

Më 14 shkurt 2021, u mbajtën zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës, zgjedhje këto, të organizuara për të tetën herë më radhë, ...

Rasti 'Pacolli' dhe zgjedhja e Presidentit të ri ( I )

Saktësisht më 26 shkurt u bënë pesë vite nga zgjedhja e Hashim Thaçit - President i Republikës së Kosovës, ndërsa, më 22 shkurt, u bënë 10 ...

Cenimi i garancioneve kushtetuese të përfaqësimit të komuniteteve jo shumicë nga ana e Listës Serbe (II)

Debatet aktuale dhe ato në ditët në vijim, për sa i përket çështjes së përfaqësimit të komuniteteve joshumicë në institucionet qendrore politike, do të na ...