Postet nga: 1 maj

Tirana shënon 1 Majin me thirrje që të rinjtë të mos emigrojnë

Në Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve, në Tiranë u zhvilluan disa protesta. Në njërën prej tyre, një grup i njerëzve u grumbulluan në ...

Jasharaj: Qeveria të veprojë që mos të përsëritet viti 2022

Kryetari i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK), Rrahman Jasharaj, i ka bërë thirrje Qeverisë që drejtohet nga Albin Kurti që t’i ...

Komuna e Prishtinës ndalon qarkullimin e automjeteve në parkun e Gërmisë për të mërkurën

Përmes një urdhërese, Komuna e Prishtinës ka ndaluar qarkullimin e automjeteve në drejtim të parkut ‘Gërmia’ për të mërkurën (01.05.2024).

Berisha: Punëtorëve u shkelen të drejtat nga shteti dhe punëdhënësi 

Hulumtuesi dhe zyrtari ligjor në BIRN, Kastriot Berisha, gjatë emisionit “Kallxo Përnime” tha se punëtorët janë të shtypur edhe nga punëdhënësi e edhe shteti.  

Si fshihen punëtorët e paregjistruar nga pronarët gjatë kontrolleve të inspektorëve? 

Hulumtuesi dhe zyrtari ligjor në BIRN, Kastriot Berisha, gjatë emisionit “Kallxo Përnime” ka thënë se ka pasur rast kur punëtorët e paregjistruar janë fshehur në banjo ...

Sa gjobitet një biznes që nuk i regjistron punëtorët në ATK? 

Drejtori i Departamentit të Riskut në ATK, Agron Hamiti, thotë se gjobat për një biznes, i cili nuk ka regjistruar punëtorët në ATK është 25 % e shumës ...

Kryetari i Sindikatës së Sektorit Privat: Punëtorët regjistrohen kur shteti ndan subvencione, 70% janë familjarë të pronarëve

Kryetari i Sindikatës së Sektorit Privat, Jusuf Azemi, gjatë emisionin “Kallxo Përnime” ka thënë se regjistrimi i punëtorëve po bëhet vetëm pasi qeveria ...

Millaku: 10% e punëtorëve nga të gjitha inspektimet kanë dalë të jenë të paregjistruar   

Udhëheqësi i Inspektoratit të Punës, Agim Millaku, ka thënë në emisionin "Kallxo Përnime" se 10 për qind e punëtorëve nga të gjitha inspektimet ...