Zëvendësministri i dërgon kryeministrit 'raport shkencor' për ndotjen

Zëvendësministri Kurtan Kajtazi thotë se duke jetuar afër kombinatit Trepça, i di edhe ndikimet negative që ka në ambient, duke shtuar se aktivitetet minerare prishin edhe bukurinë e peizazhit.

“Duke jetuar kombinatit xehtaro-metalurgjk Trepça, duke ditur për ndikimet negative që ka pasur në mjedis gjatë shekullit të kaluar sa ka punuar me kapacitet të plotë … jam fokusuar në një analizë bashkë me ekspertet e Trepçës në hulumtimin e ndikimit në mjedis”, thuhet në raportin e tij.

Zëvendësministri në Ministrinë e Mjedisit Kurtan Kajtazi, në raportin 100 ditor të punës së tij dorëzuar Kryeministrit, të cilin e ka siguruar KALLXO.com, thotë se ka përgatitur një raport për gjendjen aktuale të Trepçë, ndikimin në mjedis dhe më vonë do të përgatis edhe rekomandime për masat që duhet të merren për përmirësimin e gjendjes mjedisore në Trepçë dhe ambientet rreth saj.

Ai thotë se në prezantimin e ndikimeve mjedisore janë marrë parasysh projekte dhe analiza të ndryshme për mjedisin dhe se përveç vlerësimit të gjendjes së tashme dhe të kaluarës, janë përpjekur të tregojnë edhe për të ardhmen e mjedisit në zonat e njësive të Trepçës dhe përreth.

“Aktivitetet minerare pashmangshëm ndikojnë në krijimin e sasisë së llumit duke u depozituar dhe si pasojë ndikojnë në ndryshimin e peizazhit. Gjelbërimi i këtyre sipërfaqeve do të ndikonte jo vetëm në bukuritë e peizazhit, por edhe në shëndetin e popullatës në këto zona”, shkruan Kajtazi.

Ai në fund thotë se beson që pas një pune afër tre mujore për ta përgatitur këtë raport, që siç shprehet ‘sado sipërfaqësor në dukje’, thotë se i njëjti do të zgjojë interesimin e institucioneve për ta marrë më seriozisht situatën mjedisore në kompleksin industrial “Trepça”.

KËTU mund të lexoni raportin e plotë të zëvendësministrit Kurtan Kajtazi.

KALLXO.com do të publikojë raportet e punës së zëvendësministrave.

Raporti i radhës do të jetë për zëvendësministrin Besim Demi.

Shkrime të tjera nga dosja e zëvendësministrave:

Telashet e zëvendësministrit: Mungesa e numrave të telefonave

Zëvendësministri raporton për debate publike e paraqitje nëpër media

Zëvendësministrja: 104 foto për ta bindur Haradinajn

Ankohet zëvendësministri: Nuk kam komunikim me ministrin

Zëvendësministri: Isha në Novi Pazar e Guci

Zëvendësministri Qazim Rrahmani: Kam zhvilluar një turne nëpër Kosovë

100 ditët e Zëvendësministrit: Ishte tremujor plot ritëm

Raporti i punës: Një memorandum, disa ftesa e agjenda dhe shumë foto

Zëndësministri me katër takime për 100 ditë

Zëvendësministri: Kam marr pjesë në konferencën për media të ministrit Lluka

Zëvendësministri: Më 29 dhjetor ishte darka festive e fundvitit

Zëvendësministri i tregon kryeministrit për kullosat e Kosovës që nga koha e Perandorisë Romake

Zëvendësministri: Me ftesë të Kabinetit së Kryeministrit mora pjesë në dy takime

Zëvendësministri i raporton Haradinajt: Kam shpërnda mirënjohje për mësuesit

Raportimi tek Kryeministri: Në cilësinë e zëvendësministrit isha në Restorant në Prizren

Zëvendësministri i raporton Haradinajt se ku e festoi 10 vjetorin e Pavarësisë

Zëvendësministri i raporton Haradinajt bisedën në radio dhe 54 fotografi nga takimet

Zëvendësministri i raporton Haradinajt: Vizitova tri ambasada të Kosovës

Zëvendësministri i raporton Haradinajt: I vizitova 69 ndërtesa

Zëvendësministri i raporton Haradinajt: Kam kontrolluar 288 lëndë

Agim Çeku i raporton Haradinajt: Kam dalë në TV

Zëvendësministri i raporton Haradinajt: Jam taku me Ty!

Fotografi për ta bindur Haradinajn se zëvendësministri punoi

Zëvendësministri i ankohet kryeministrit: Nuk kam bashkëpunim me Ministrin Abelard Tahiri

Zëvendësministri i raporton Haradinajt lajme shpresëdhënëse për Diasporën

Raporti me gabime drejtshkrimore i zëvendësministrit të bujqësisë

Zëvendësministri ia shpjegon Kryeministrit rregulloren e Qeverisë

Zëvendësministri i raporton aktivitetet partiake tek Kryeministri

Zvëvendësi i Mahir Yagcilar: Javën e parë u njoftova me Ministrin dhe Sekretarin 

Zëvendësministri ia dërgon kryeministrit agjendën me 76 takime

Zëvendësministri i raporton Haradinajt: Jam takuar me ministren

Zëvendësministri raporton tek Haradinaj 30 takime për 100 ditë

Zëvendësministri i ngarkuar me hulumtime dhe grupe punuese

Gjergj Dedaj i ankohet Haradinajt, Pacolli nuk më pranon në takim

Zëvendësministrja e llogaritë punë vizitën në Katedrale