Postet nga: Krimet e Luftës

Padia ndaj Serbisë do të marrë shumë kohë

Sherife Mirenës gjatë luftës në Kosovë forcat serbe ia vranë bashkëshortin, Nazifin dhe bashkë me të edhe 15 anëtarë të tjerë të familjes. Për Mirenën, ë...

Vendimi përfundimtar për Mlladiqin, më 8 qershor  

Shpallja e vendimit përfundimtar për ish-udhëheqësin ushtarak të serbëve të Bosnjës, Ratko Mlladiq, do të bëhet më 8 qershor të këtij viti pë...

Forma e aktakuzës, Prokurori i Specializuar kërkon të hidhen mocionet e avokatëve të Thaçit, Veselit, Krasniqit dhe Selimit

Në Gjykatën Speciale në gjykimin e krerëve të UÇK-së, Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Rexhep Selimi e Jakup Krasniqi, të akuzuar për krime lufte, avokatët ...

Ndryshimi i Kodit të procedurës penale që lehtëson gjykimin në mungesë për krime lufte, kaloi në Komisioni për Legjislacion

Komisioni për Legjislacion ka shqyrtuar dhe e ka miratuar me 10 vota për kërkesën e Ministrisë së Drejtësisë për shqyrtim me urgjencë të Projektligjit pë...

Pasi për 2 vite nuk u gjykua askush në mungesë, Haxhiu paralajmëron ndryshime ligjore për ndjekjen e krimeve të  luftës

Ishte vite 2019 kur Kosova për herë të parë që nga paslufta e mundësoi zhvillimin e procedurave gjyqësore në mungesë të të akuzuarve.

Serbia mund të mësojë nga Gjermania përsa i takon pendimit të pasluftës

Në Serbi nuk ka pasur pranverë që nga ndërhyrja e NATO-s në Jugosllavi në 1999 pa një diskutim të nxehtë mbi ligjshmërinë dhe pasojat politike të fushatës së ...

Parimet për Ballafaqimin me të Kaluarën në kontekstin e Kosovës

Parathënie: Parimet për Ballafaqimin me të Kaluarën është një iniciativë qytetare e promovuar nga organizata të shoqërisë civile dhe një grup profesionistësh në fushën ...

Pas dënimit për krime lufte në Nerodime avokati i të akuzuarit paralajmëron ankesë  në Apel

Mentor Neziri, avokati i të akuzuarit për krime lufte, Destan Shabanaj, e ka cilësuar si jo të drejtë dhe të paargumentuar dënimin e Gjykatës për ...