Postet nga: emigracioni

Përpjekjet e diasporës për marrëveshjen e pensioneve Shqipëri-Itali nuk kanë mbaruar

Marrëveshja për pensionet mes Shqipërisë dhe Italisë është nënshkruar në muajin shkurt nga të dy qeveritë, por ajo mund të bëhet efektive vetëm pas ...

Kosova i druhet mungesës së fuqisë punëtore pas liberalizimit

Kosovarët nga 1 janari do të mund të hyjnë pa vizë në zonën Shengen, por jo zyrtarisht për punë. Shumë do të kërkojnë punë gjithsesi, duke rritur ...

Rritja e numrit të emigrantëve 11-fish, Polonia po e rritë kontrollin në kufi me Sllovakinë

Polonia po e rritë kontrollimin në kufirin e saj me Sllovakinë përkohësisht deri më 22 nëntor, për shkak të përpjekjeve të vazhdueshme të emigrantëve pë...

Emigracioni i shqiptarëve në Britani, dominon vizitën e kryeministrit Rama në Londër

Vizita e kryeministrit Edi Rama në Londër, të enjten, e para vizitë zyrtare e një kreu të qeverisë shqiptare në Downing Street 10, u zhvillua në sfondin e polemikave që ...

Shqipëri, zvogëlimi i fuqisë punëtore për shkak të emigracionit

Në Shqipëri ka nisur të ndjehet mungesa e fuqisë punëtore, sidomos në sektorin e bujqësisë për shkak të emigracionit dhe rënies së numrit të lindjeve.

SHBA arreston 210 mijë emigrantë në kufirin me Meksikën në mars, numri më i madh në 20 vitet e fundit

Autoritetet kufitare të SHBA-së arrestuan 210 mijë migrantë që tentonin të kalonin kufirin me Meksikën në mars, totali më i lartë mujor në dy dekada, duke nënvizuar sfidat që ...

Trump paralajmëron urdhër ekzekutiv për pezullimin e imigrimit

 

Kosovës po i ikin qytetarët

Më shumë se 220 mijë qytetarë të Kosovës kanë emigruar në dekadën e fundit, thuhet në të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës. Kjo shifër, ...