Postet nga: Lufta

Kurti nga Rezalla: Krimet e luftës nuk mund të mbulohen në varrezat e Serbisë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti në ceremoninë e rivarrimit të eshtrave të martirëve të masakrës së Rezallës, ka thënë se sot 22 vite e gjysmë pas ...

Shoqëria civile përcakton 10 parime për t'u ballafaquar me të kaluarën

Një dokument tre faqësh udhëzon akterët politik, mediat dhe publikun e gjerë se si të trajtojnë viktimat, të mbijetuarit/at dhe të kaluarën e dhimbshme dhe ...

Saga gjyqësore e veteranëve të rremë të luftës në Kosovë

Akuzat e prokurorisë se mijëra njerëz që kurrë nuk ishin pjesëtarë të Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës ishin regjistruar në mënyrë të rreme si veteranë lufte, ...

Botohet romani ‘Ti’ i Ilir Muharremit

Ilir Muharremi, shkrimtar dhe kritik, sa po ka nxjerr nga shtypi romanin “Ti”.

22 vjet pas luftës, Kosova planifikon Strategjinë e së Vërtetës dhe Drejtësisë

Kosova ka filluar të hartojë draftin e një strategjie kombëtare për drejtësinë tranzicionale, që synon të adresojë çështjet e pazgjidhura të luftës së viteve 1998-1999, por ...

Pas Afganistanit, cili është vendi tjetër për xhihadin global?

Rreziku më i madh qëndron tek shtetet e dobëta e të paqëndrueshme ku kryengritësit tashmë e kanë marrë kontrollin aty.

Shpërthimet në Kabul, ka të vrarë edhe nga ushtria amerikane

Disa ushtarakë amerikanë u vranë në shpërthimet në aeroportin e Kabul të enjten, thanë burimet për agjencinë Reuters.

Evakuimi nga Kabuli duhet të mbetet prioritet, thotë NATO-ja

Sekretari i përgjithshëm i NATO -s, Jens Stoltenberg, tha të enjten se forcat aleate duhet të vazhdojnë të evakuojnë sa më shumë njerëz të rrezikuar nga Kabuli ...