Çka ndodh me dialogun Kosovë-Serbi , pas Samitit të Berlinit?

Mbledhia e liderëve kosovarë dhe serb në Berlin në prill të këtij viti po shihet si i pa rezultat për progres në marrëdhëniet e këtyre shteteve.

Dialogu Kosovë-Serbi dhe ideja e Presidentit të Kosovës për korrigjimin e kufijve me Serbinë ishin temë diskutimi mes panelistëve në #DebatPernime.

Në debatin me mikrofon të hapur u diskutuan edhe ide për zgjidhje për vazhdim të dialogut.

Analistë e politikanë po ashtu japin mendime lidhur rreziqet dhe pasojat të një ndryshimi kufijsh.

Për këto tema dhe shumë të tjera debatojnë: Haki Abazi, analist regjional; Sonja Biserko, Komiteti i Helsingut për të Drejtat e Njeriut në Serbi; Arifaj, këshilltar i Presidentit të Kosovës ; Politikane serbe nga Kosova dhe Vjosa Osmani, deputete e Lidhjes Demokratike të Kosovës.

‘Jeta në Kosovë’, transmetohet çdo të enjte në orën 20:15 në RTK dhe repriza të premten në mesditë.

 

 

Xhamia në Prishtinë FOTO- Denis Sllovinja

Në mbledhjen e 36-të të Qeverisë është miratuar vendimi i propozuar nga Ministria e Shëndetësisë për rihapjen e faltoreve.

Sipas njoftimit, Qeveria në detyrë e Kosovës me kërkesën e Ministrisë së Shëndetësisë ka bërë plotësimin dhe ndryshimin e vendimit të Qeverisë sipas të cilit ishin ndaluar tubimet në të gjitha hapësirat publike dhe private.

“Me plotësimet dhe ndryshimet e miratuara bëhet rihapja e xhamive dhe kishave për numër të reduktuar të besimtarëve në raport me sipërfaqet e këtyre faltoreve. Faltoret në këtë rast obligohen që t’ju përmbahen rekomandimeve të IKSHP-së dhe OBSh-së për ruajtje të distancës, përdorimin e maskave dhe të higjienës personale”, thuhet në komunikatën e Zyrës së Kryeministrit.