Postet nga: lufta në kosovë

Frika i detyron gratë kosovare viktima të përdhunimeve të luftës të vazhdojnë të heshtin

Kosova ofron pensione për të mbijetuarat e dhunës seksuale gjatë luftës 1998-1999, por disa gra druhen të regjistrohen nga frika se të afërmit ose fqinjët ...

Në Kosovë rritet mosbesimi ndaj Gjykatës Speciale

Vonesat në ngritjen e aktakuzave, kritikat nga liderët politikë dhe spekulimet për një amnisti të mundshme, kanë bërë që shumë njerëz në Kosovë të jenë skeptikë ...

Ministrja Haxhiu: Deklarata e Baton Haxhiut është krim për së dyti

Ministrja në detyrë e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka reaguar ndaj deklaratës së ish-drejtorit të Klan Kosovës, Baton Haxhiu në lidhje me amnistinë e krimeve të luftës.

Pafajësi e humbur: Kujtime fëmijërie të luftës në Kosovë

Tre persona që e përjetuan vetë luftën në Kosovë ndërsa ishin fëmijë tregojnë për BIRN se si e mbajnë mend ata luftën midis Ushtrisë Ç...

Osmani: Viktimave të dhunës seksuale u është pamundësuar e drejta për të dëshmuar për krimin

Seanca e sotme e Kuvendit të Kosovës i është kushtuar ngritjes së vetëdijes së shoqërisë për të mbijetuarat e dhunës seksuale gjatë luftës së ...

Vendpërkujtimoret e Kosovës nuk e rrëfejnë të vërtetën e plotë

Vendpërkujtimoret e Kosovës janë të fragmentuara dhe mbizotërohen nga përmendoret e ‘heronjve’ dhe të ‘martirëve’, por nuk ia dalin dot që, në mënyrë të ...

Teksti mësimor panballkanik për historinë e prezanton keq të kaluarën e afërt të Kosovës

«Joint History Project» (Projekti i Historisë së Përbashkët) është një përpjekje për t’u ofruar profesorëve të historisë një tekst mësimor shumëperspektivësh ...

Lirohet para kohe autori serb i masakrës të cilës i mbijetoi Saranda Bogujevci

Miodrag Solaja u dënua për vrasjen e 14 civilëve gjatë luftës në Kosovë në vitet 1998-1999, duke përfshirë shtatë fëmijë të ekzekutuar në oborrin e ...