Postet nga: COVID-19

Kina e krijon vaksinën e saj me teknologjinë mRNA kundër koronavirusit

Kina e ka miratuar vaksinën e saj të parë kundër koronavirusit, e cila e lufton virusin përmes teknologjisë mRNA.

OBSH i kërkon Kinës të publikojë të gjitha të dhënat e lidhura me origjinën e COVID-it

Këshilltarët e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) i kanë bërë thirrje Kinës që të publikojë të gjitha informacionet e lidhura me origjinë...

CovidRezultatet-2020

25 raste me COVID-19 në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se në 24 orët e fundit në Kosovë janë regjistruar 25 raste të reja me COVID-19.

Studimi i ri: Covid-i afatgjatë ndërlidhet me shkallë më të lartë të vdekshmërisë dhe probleme afatgjata të zemrës

Tri vjet pas pandemisë, dhe pikërisht kur menduam se ndikimi i COVID-19 po zvogëlohej, hulumtimet e reja kanë hedhur më shumë dritë mbi pasojat afatgjata të virusit.

Studimi: Covid-i afagjatë i lidhur me ekspozimin ndaj ndotjes së ajrit tek të rinjtë

Megjithëse infeksionet e COVID-19 janë zakonisht më pak të rënda tek të rriturit e rinj, kjo nuk do të thotë se ata nuk janë ende në rrezik të ...

Gjatë pandemisë ka pasur keqpërdorim me antibiotikë

Lul Raka, mikrobiolog, në emisionin “Kallxo Përnime” ka thënë se në kohën e pandemisë është bërë keqpërdorim masiv me përshkrim të antibiotikëve.

Pasojat e COVID-19 në shëndet

Lul Raka, mikrobiolog, në emisionin “Kallxo Përnime” ka thënë se pasojat nga COVID-19 janë të shumta.

Pse nuk u raportuan të gjitha rastet e vdekjeve nga COVID-19?

Sot janë bërë 3 vjet nga konfirmimi i rastit të parë me COVID-19 në Kosovë.