Postet nga: këshilli i sigurimit

Xhaçka: Shqipëria do të kontribuojë në Këshillin e Sigurimit për zgjidhje globale dhe rajonale

Shqipëria u zgjodh të premten anëtare jo e përhershme e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara. Kjo shënon herën e parë të pë...

Shqipëria zyrtarisht anëtare e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për dy vite

Shqipëria është zyrtarisht anëtare e Këshillit të Sigurimit për dy vitet e ardhshme pas votimit në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së.

Kosova e gatshme për dialog, Serbia bisedon pa"shantazhe"

Kosova ka shprehur gatishmëri që të vazhdojë dialogun me Serbinë, pavarësisht dëmeve të shkaktuara nga e kaluara, ndërsa pala serbe është shprehur se është gati pë...

VIDEO – Gërvalla s’e heq flamurin e Kosovës, vazhdon seanca e Këshillit të Sigurimit të OKB-së

E nisur para disa orësh është duke vazhduar seanca e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara për Kosovën.

Seanca e Këshillit të Sigurimit, ministrja Gërvalla ia përmend Serbisë krimet e kryera në Kosovë

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, ka deklaruar se Qeveria e re e Kosovës është e përkushtuar për të luftuar krimin ...

Ministri i Jashtëm serb kundërshton flamurin e Kosovës në seancën e Këshillit të Sigurimit

Ministri i Punëve të Jashtme i Serbisë, Nikola Selakoviq, ka kundërshtuar paraqitjen e Kosovës me simbolet shtetërore, përkatësisht flamurin, në seancën e sotme ...

Këshilli i Sigurimit i OKB-së sot diskuton për Kosovën

Sot në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, mbahet mbledhja e radhës për Kosovën, ku do të diskutohet për raportin e periudhës nga ...

Shefi i UNIMK-ut: Qeveria e re duhet t’i largojë pengesat për vazhdimin e dialogut me Serbinë

Shefi i UNMIK-ut, Zahir Tanin, në Këshillin e Sigurimit të OKB-së ku po diskutohet për situatën në Kosovë, ka thënë se zgjedhjet e reja duhet të ...