Postet nga: energjia elektrike

Ndikimi i kriptovalutave në rritjen e kërkesës për rrymë në katër komunat veriore

Prodhimi i kryptovalutave ka bërë që në vitin 2020 kërkesa për energjisë të rritet për 14% në katër komunat me shumicë serbe, të cilat nuk paguajnë energjinë ...

Kusari-Lila i përgjigjet PDK-së: Vendimi i Kuvendit për rrymën është në përputhje me ligjin

Partia Demokratike e Kosovës (PDK) e ka dërguar sot në Gjykatës Kushtetuese çështjen e pagesës prej 11 milionë euro për mbulimin e shpenzimeve të energjisë elektrike, ...

Në Veriun e Kosovës, prodhimi i kriptovalutës Bitcoin me energji “falas”

Tavane shtëpish, bodrume, garazhe, madje edhe shtëpi në veri të Kosovës po jepen me qira për kriptovaluta, një biznes fitimprurës kur energjia elektrike është ‘falas’.

Prodhimi i kriptovalutave: Rritet kërkesa për energji në veri

Veriu i Kosovës kohëve të fundit është bërë bazë e prodhimit të kriptovalutave. Kjo për shkak se në këtë pjesë ose më saktësisht në ...

Rrëfimi i banorit nga Suhodolli i cili pati oferta ta lëshojë shtëpinë me qira për prodhimin e Bitcoin-ëve

Një banori të lagjes Suhodoll në veri të Mitrovicës brenda një kohe të shkurtër i janë ofruar tri oferta për ta lëshuar tavanin e shtëpisë ...

Për 3 muajt e ardhshëm KOSTT do të paguajë 4 milionë euro për energjinë elektrike të shpenzuar në veri

Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të energjisë elektrike të Kosovës (KOSTT) për tre muajt e ardhshëm do të paguajë 4 milionë euro për mbulimin e humbjeve ...

Komisioni për Ekonomi voton që KOSTT të mbulojë për 6 muajt e ardhshëm shpenzimet e energjisë elektrike në veri

Me 6 vota për dhe 3 kundër, Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti ka votuar që në 6 muajt e ardhshëm, Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe ...

KOSTT kërkon 11 milionë euro nga Qeveria e Kosovës për mbulimin e energjisë elektrike në veri

Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të energjisë elektrike të Kosovës (KOSTT) ka kërkuar 11 milionë euro nga Qeveria e Kosovës për mbulimin e shpenzimeve të energjisë ...