Postet nga: Bosnjë e Hercegovinë

Shtyhet votimi në OKB për rezolutën për gjenocidin në Srebrenicë

Votimi për një rezolutë për Srebrenicën është shtyrë nuk do të zhvillohet më 2 maj, tha ambasadori i Bosnje e Hercegovinës në Kombet e Bashkuara, Zllatko Lagumxhija ...

Liderët e BE-së pajtohen për hapjen e negociatave të anëtarësimit me Bosnjën

Liderët e Bashkimit Evropian (BE) e kanë miratuar të enjten vonë një vendim për hapjen e negociatave të anëtarësimit me Bosnje e Hercegovinën.

Jostabiliteti në Bosnje “ka efekt vargua” në Kosovë dhe më gjerë

Në vitin 2021, udhëheqësi nacionalist i serbëve të Bosnje e Hercegovinës, Millorad Dodik, shkaktoi krizën më serioze politike që nga lufta e viteve 1992-95, kur tha ...

United World College ofron bursa studimi edhe për gjimnazistët e Kosovës

Nxënësit e shkollave të mesme të larta në Kosovë mund të aplikojnë në konkursin e shpallur të bursave nga United World College për vazhdimin e studimeve në ...

Mbi 40 shtetas të Bosnjës evakuohen nga Gaza

Ministria e Jashtme e Bosnje e Hercegovinës konfirmoi më 15 nëntor se 42 shtetas të saj apo anëtarë të familjeve të tyre janë larguar nga Gaza për në ...

Një mjek në Bosnje pranon se ka fshehur qëllimisht në oborrin e tij eshtrat e një viktime të luftës

Përderisa Bosnje e Hercegovina ende po vazhdon kërkimin për mbetjet mortore të mbi 7.500 viktimave të luftës në vitet ’90, një mjek nga Bërçko në verilindje ...

Gjykata në Bosnje konfirmon aktakuzën ndaj Dodikut

Gjykata e Bosnje e Hercegovinës ka konfirmuar më 11 shtator aktakuzën e përgatitur kundër Millorad Dodikut dhe Millosh Lukiqit. Kështu thanë nga ky institucion për ...

Republika Sërpska vendos që të mos publikojë më vendimet e përfaqësuesit të lartë

Asambleja Kombëtare e Republikës Sërpska ka miratuar ndryshime në një ligj që thotë se vendimet e përfaqësuesit të lartë në Bosnje e Hercegovinë më nuk ...