Postet nga: gjenocidi i srebrenicës

Srebrenica para gjenocidit: “Kampi më i madh i burgimit në botë”

Srebrenica qe nën rrethim për tre vjet para se të binte në dorë të forcave serbe të Bosnjës në korrik 1995, por njerëzit në enklavë përpiqeshin ...

Të dyshuarit e Srebrenicës gjejnë strehë të sigurt në Serbi

Të paktën nëntë serbë të dyshuar për gjenocid dhe krime të tjera në Srebrenicë janë arratisur nga Bosnja për të shijuar strehim nga prokuroria në Serbi, ...

Gjykata Serbe Refuzon Rinisjen e Gjyqit të Srebrenicës

Gjykata e Lartë në Beograd të martën refuzoi mocionin e paraqitur nga prokurorja e krimeve të luftës, Snezana Stanojkoviq, për të vazhduar gjyqin e tetë ish-policëve ...

Mijëra Vetë Përkujtojnë Përvjetorin e Vrasjeve në Srebrenicë

Turma të mëdha vajtuesish u mblodhën të martën në Srebrenicë për përkujtimoren e 22 vjetorit të vrasjeve masive të boshnjakëve nga forcat serbe të Bosnjë...

Të Dënuarit e Gjenocidit në Srebrenicë Rikthehen në Liri

Ndërsa 22 vjetori i masakrave të Srebrenicës do të përkujtohet të martën, 12 persona të dënuar për përgjegjësi për gjenocidin nuk do ta ...

Dhuratat e Mlladiqit për Fëmijët: Çokollata dhe Gënjeshtra

Më 11 korrik 1995, ndërsa forcat serbe të Bosnjës zbarkonin në “zonën e sigurt” të Srebrenicës të mbrojtur nga OKB-ja, tetëvjeçari Izudin Aliq ishte me gjyshin ...

Serbët Planifikojnë t’i Ngrenë Monument Churkinit në Srebrenicë

Shoqata Alternativa Lindore, e drejtuar nga serbët e Bosnjës, tha se do të ngrejë një monument për Vitaly Churkin më 8 korrik në parkun e qytetit në Srebrenicë ...

Holanda Shpallet Pjesërisht Përgjegjëse për Vrasjet në Srebrenicë

Gjykata e apelit në Hagë të martën vendosi se shteti holandez ishte pjesërisht përgjegjës për vdekjen e rreth 300 burrave boshnjakë të cilët u detyruan ...