Postet nga: OKB

Richardson: Kur gratë janë të përfshira në negociata për paqe, rezultati është më i qëndrueshëm

Koordinatorja për zhvillim nga Kombet e Bashkuara në Kosovë, Ulrika Richardson në 21 vjetorin e rezolutës 1325 të miratuar nga OKB për Gratë, Paqen dhe Sigurinë ka thënë ...

Sveçla: Garantoj pjesëmarrje të barabartë të grave në të gjitha politikat e sigurisë

Xhelal Sveçla, ministër i Punëve të Brendshme në 21 vjetorin e rezolutës 1325 të miratuar nga OKB për Gratë, Paqen dhe Sigurinë, ka garantuar pjesëmarrjen e ...

OKB: 45 milionë njerëz të kërcënuar nga uria

Rreth 45 milionë njerëz në të gjithë botën janë aktualisht të kërcënuar nga uria, thanë të hënën Kombet e Bashkuara.

OKB: Vijon tendenca rritëse e çmimit të ushqimeve

Organizata e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO) bëri publik Indeksin e Çmimeve të Ushqimit, i cili gjurmon çmimet ndërkombëtare të disa produkteve ...

OKB: Çmimet e ushqimeve, në nivelin më të lartë në 10 vjet

Çmimet globale të ushqimeve kanë arritur nivelin më të lartë në më shumë se një dekadë, pasi janë rritur për më shumë se 30 për qind gjatë vitit të ...

OKB: Gazrat serrë shënuan rekord në vitin 2020

Agjencia e motit e Kombeve të Bashkuara tha se përqendrimet e gazrave serrë kanë shënuar rekord të ri vitin e kaluar, pavarësisht reduktimeve të përkohshme që ...

SHBA: Të mbyllet misioni i UNMIK-ut në Kosovë

“Ngjarjet e fundit përsëri demonstruan se UNMIK -u e ka përmbushur qëllimin e tij siç është përcaktuar në mandatin fillestar. Ne duhet ta pranojmë kë...

Vjosa Osmani në OKB: Serbia ende flenë në varreza masive

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu gjatë fjalës së saj në mbledhjen e Këshillit të Sigurisë në Kombet e Bashkuara ka ftuar shtetin serb që të hap ...