WhatsApp së shpejti do t'ju lejojë të qëndroni të kyçur në dy llogari në të njëjtën kohë

Nëse i përdorni dy llogari të ndryshme WhatsApp, së shpejti do ta keni mundësi t’i përdorni të dyja nga vetëm një pajisje. Shefi ekzekutiv i Meta, Mark Zuckerberg, njoftoi të enjten se WhatsApp po shpërndan mundësinë për të kaluar midis llogarive në Android dhe nuk do t’ju duhet të futeni në një pajisje shtesë ose të dilni vazhdimisht nga llogaria juaj për ta bërë këtë.

Kjo veçori e re duhet ta bëjë më të lehtë menaxhimin e bisedave tuaja në shumë llogari, si p.sh. nëse keni një llogari WhatsApp për punë dhe një tjetër për mesazhe me miqtë dhe anëtarët e familjes. Ky opsion do të dalë në treg në javët e ardhshme.

Meta vëren se do t’ju duhet ende një numër telefoni i veçantë dhe një kartë SIM (ose një telefon që pranon shumë SIM ose eSIM) nëse dëshironi të konfiguroni një llogari të dytë. Do t’ju duhet gjithashtu telefoni i dytë ose karta SIM e tij për të marrë kodkalimin një herë që WhatsApp do të dërgojë me SMS për të fituar qasje në llogarinë tuaj të dytë në një pajisje tjetër. Pas këtij verifikimi fillestar, aplikacioni do të vazhdojë të funksionojë për të dyja llogaritë pa pajisjen e dytë ose SIM, thotë zëdhënësja e WhatsApp, Ellie Heatrick.

Meta ka punuar për ta bërë më të lehtë qasjen në llogarinë tuaj WhatsApp në pajisje të ndryshme, duke nxjerrë në vitin 2021 një veçori me shumë pajisje që ju lejon të përdorni llogarinë tuaj nëpër tableta, shfletues ose kompjuterë Android. Meta së fundmi e ka zgjeruar këtë veçori për të përfshirë edhe telefona inteligjentë shtesë, gjë që nuk ju kufizon më ta përdorni llogarinë tuaj në një telefon të vetëm./The Verge

Përgatiti: Nuhi Shala