Ndryshim i madh në WhatsApp për përdoruesit e Android duke filluar nga ky vit

Viti i ri mund të sjellë probleme për disa përdorues të një prej platformave më të njohura të komunikimit në botë. Vitin e kaluar, WhatsApp njoftoi se mënyra në të cilën krijohen kopjet rezervë të përmbajtjes në Google Drive po ndryshon për përdoruesit e Android. Deri më tani, gjatë kopjimit të përmbajtjeve të tilla, ajo nuk llogaritej si pjesë e planit bazë të Google, i cili përfshin 15 GB në të cilat është e mundur të ruhet përmbajtje nga emailet, dokumentet dhe fotot.

Në fillim të vitit 2024, përmbajtja nga WhatsApp do të zë hapësirë ​​edhe në Google Drive, kështu që nëse arrihet kufiri i Drive, përdoruesit nuk do të mund të ruajnë më asnjë përmbajtje në të, d.m.th. nuk do të mund të kenë kopje rezervë të bisedave, fotove dhe videove.

Nëse e aktivizoni krijimin e një kopje rezervë të WhatsApp në Android, një llogari personale Google është e disponueshme me 15 GB hapësirë ​​të lirë – tri herë më shumë në krahasim me shumicën e platformave celulare, e cila ndahet me Drive, Gmail dhe Foto, shpjegon Google, duke kujtuar se si ato mundësojnë më shumë hapësirë ​​rezervë të lirë sesa Apple. Megjithatë, në ditët e sotme, kur shpesh regjistrojmë dhe ndajmë skedarë të mëdhenj, ato 15 GB nuk janë shumë, domethënë mund të mbushen shpejt me përmbajtje.

Për të qenë ende në gjendje të bëjnë kopje rezervë të WhatsApp në Android, përdoruesit kanë dy opsione. E para është të lironi hapësirë, domethënë të fshini një pjesë të përmbajtjes ekzistuese në Disk ose ta rrisni hapësirën që keni në të. Kjo rritje, natyrisht, nuk është falas dhe, nëse doni paketën më të lirë të Google që përfshin 200 GB hapësirë, duhet të paguani 3.19 euro në muaj, ose 31.85 euro në vit.

Gjithashtu, në mënyrë që kopjet rezervë të tyre të zënë sa më pak hapësirë, përdoruesit këshillohen ta fshijnë përmbajtjen nga vetë WhatsApp. Duke qenë se fotografitë dhe videot e ndryshme qesharake dërgohen shpesh në grupe që përdoruesit i shikojnë vetëm një herë dhe zënë shumë hapësirë, ato mund të fshihen menjëherë dhe kështu të lirohet pak hapësirë ​​në këtë platformë.

Përdoruesit e WhatsApp mund të zgjedhin sa shpesh duan të bëjnë kopje rezervë brenda opsioneve të aplikacionit – çdo ditë, javë, muaj ose kurrë, dhe ekziston gjithashtu opsioni për të krijuar një kopje rezervë pa e shkarkuar videon. Këto ndryshime tashmë kanë hyrë në fuqi për përdoruesit e versionit beta të WhatsApp dhe gjatë gjysmës së parë të vitit do të aplikohen për të gjithë përdoruesit e platformës, për çka do të njoftohen me kohë./Neowin

Përgatiti: Nuhi Shala