Postet nga: gjirokastër

Aeroporti i ri i Shqipërisë në Gjirokastër, reagime nga vendorët

Qeveria shqiptare njoftoi se do të shpallë një garë brenda këtij viti për ndërtimin e një aeroporti të ri në Gjirokastër.

Gjirokastër, nxitet ruajtja e mjeshtërive të gurit

Në Gjirokastër po bëhen përpjekje nga mjeshtërit vendas të gurit për të nxitur të rinjtë të merren me këtë profesion.

Zbulime të reja arkeologjike në Luginën e Drinos në Gjirokastër

Arkeologët janë rikthyer në Luginën e Drinos në Gjirokastër për zbulime të reja në qytetet antike.

Gjirokastër, sfidat e të rinjve dhe zgjidhjet e qëndrueshme

Të rinjtë në Shqipëri përballen me mjaft sfida të cilat kërkojnë zgjidhje të qëndrueshme sidomos për të frenuar emigrimin jashtë vendit.

Arkeologët, zbulime të reja në qytetin antik të Antigonesë

Qyteti antik i Antigonesë në Luginën e Drinos në Gjirokastër po zbulohet çdo vit nga misionet arkeologjike shqiptare dhe të huaja. Këtë vit arkeologët po konfirmojnë ...

Për herë të parë shpendi i krillës shihet edhe gjatë dimrit në Shqipëri

Shoqata e Ruajtjes dhe Mbrojtjes së Mjedisit Natyror në Shqipëri ka njoftuar se për herë të parë gjatë dimrit është regjistruar prania e shpendit të krillës në ...

Shqiptarët drejt Tiranës e Durrësit, Shkodra, Berati, Kukësi dhe Gjirokastra zvogëlohen me shpejtësi

Shqiptarët po largohen jashtë vendi ose po zhvendosen drejt kryeqytetit dhe qytetit bregdetar të Durrësit, duke çuar drejt boshatisjes qarqet e tjera të vendit.

Vdes pasi konsumon fasule të spërkatura me helm mizash

Një ngjarje tragjike është shënuar në Gjirokastër, raporton Top Channel.