Foto: ZPRK

Presidentja Osmani takoi kryeministrin e Grenadës, Dickon Mitchel

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, gjatë qëndrimit të saj në New York, ku po mbahet sesioni i 78-të i Asamblesë së Kombeve të Bashkuara, ka zhvilluar një takim me kryeministrin e Grenadës, Dickon Mitchel.

Sipas një komunikate për media, presidentja Osmani në takim ka përgëzuar kryeministrin Mitchell për reformat në shtetin e tij dhe ka theksuar se të dy shtetet kanë mundësi t`i shkëmbejnë përvojat në këtë fushë.

“Presidentja Osmani theksoi, gjithashtu se ky takim afirmon  marrëdhëniet e mira diplomatike ndërmjet Kosovës dhe Grenadës dhe në këtë kontest ka shtruar nevojën e mbështetjes për Kosovën në përpjekje për ta fuqizuar pozitën ndërkombëtare”- thuhet në komunikatë.

Në njoftim bëhet e ditur se të dy liderët theksuan rëndësinë e mbajtjes së linjave të hapura të komunikimit dhe bashkëpunimit për t`i adresuar sfidat e përbashkëta në skenën globale.

Në takim, ndër të tjera u diskutua edhe për bashkëpunimin bilateral në fushat e interesit të dyanshëm.