Postet nga: Emigrimi

Kosovës po i tkurret popullsia, vetëm më 2019 emigruan rreth 35 mijë qytetarë 

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), vlerëson se popullsia në Kosovë në vitin 2019, u zvogëlua për më shumë se 13 mijë e 500 qytetarë në raport me vitin ...

Trajtimi i ‘abuzimeve’ nga Frontex ngre pikëpyetje për zgjerimin në Ballkan

Rojet e kufirit ishin hungareze, por oficeri me qen ishte finlandez. Së bashku, në mes të errësirës së natës, ata po ndiqnin “emigrantë ilegalë” diku pranë kufirit ...

Korrupsioni dhe pagat e ulëta largojnë fuqinë punëtore nga Shqipëria

Sipas Institutit Kombëtar të Statistikave, INSTAT, gjatë tremujorit të tretë të vitit 2019, shkalla zyrtare e papunësisë në vend ishte e barabartë me 11.4 % të popullatës të aftë pë...

Për një vit, rreth 29 mijë qytetarë lëshuan Kosovën

Rreth 29 mijë qytetarë të Kosovës, vetëm gjatë vitit të kaluar kanë emigruar në vende të ndryshme të Bashkimit Evropian dhe më gjerë, thuhet në të dhënat e ...

Apostolova: Të Rinjtë ta Shohin Jetën e Tyre në Kosovë

Natalya Apostolova, shefja e Zyrës së BE-së në Kosovë gjatë lansimit të fushatës vetëdijesuese kundër emigrimit tha se të rinjtë kosovarë duhet të jetojnë në vendin ...

Jeta e Shqiptarëve në Suboticë (1)

I pari, Arso, atje ka përfunduar në valën e kolonizimit në kohën e Mbretërisë së Jugosllavisë, ku ka punuar si mësues në shkollën e ...

Filmi Kosovar për Krizën e Migrimit Debuton në Londër

Edhe pse vala e fundit e azilkërkuesve nga Lindja e Mesme dhe Afrika Veriore që po shtegtojnë nëpër Evropë në kërkim të një jete më të ...