Postet nga: Kina

BE-ja e shqetësuar për investimet kineze në Ballkan

Investimet nga Kina në disa shtete të Ballkanit Perëndimor nxisin shqetësim në Bashkimin Evropian, për shkak të implikimeve politike, sociale dhe ekonomike, por edhe vendet e rajonit ...

Kina po e shqyrton mundësinë e kombinimit të vaksinave kundër COVID-19

Një zyrtar i lartë i Kinës për kontrollin e sëmundjeve tha se Pekini zyrtar po e konsideron mundësinë e kombinimit të vaksinave kundër COVID-19, duke ...

Tajvani akuzon Kinën për "diplomaci me vaksina"

Tajvani ka akuzuar Pekinin për ofrim të vaksinave kineze kundër koronavirusit, për t’i bërë presion Paraguajit që të ndërpresë lidhjet me këtë ishull.

Qeveria e Kosovës mbështet sanksionet e BE-së ndaj një entiteti kinez për shkelje të të drejtave të njeriut

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka miratuar propozimin për të mbështetur vendosjen e sanksioneve nga Këshilli i Bashkimit Evropian, ndaj katër personave dhe ...

Kina vendos sanksione të reja ndaj qytetarëve të SHBA-së dhe Kanadasë

Pekini ka njoftuar se ka vendosur sanksione ndaj dy amerikanëve, një kanadezi dhe një grupi për të drejtat e njeriut, për shkak të kritikave që ata i ...

SHBA: Zhvilluam bisedime serioze me Kinën

Shtetet e Bashkuara thonë se kanë zhvilluar “diskutime serioze” me Kinën, pavarësisht “teatrove” që bëri pala tjetër dhe se diplomatët amerikanë nuk do të lejojnë ...

Grupi i Katërshes, mekanizëm për financimin e një miliard vaksinave për Azinë Juglindore

Presidenti Joe Biden dhe kryeministrat e Japonisë, Indisë dhe Australisë do të takohen sot virtualisht në kuadër të atij që njihet si “Dialogu Katërsh mbi Sigurisë”, ku do ...

Kina po kryen “gjenocid të vazhdueshëm” kundër ujgurëve etnikë

Qeveria kineze është duke kryer “gjenocid të vazhdueshëm” kundër ujgurëve etnikë, në kundërshtim me Konventën për Gjenocid të Kombeve të Bashkuara, është thënë ...