Konjufca në Bashkësinë Islame, uron besimtarët islamë për Fitër Bajramin

Me rastin e Festës së Fitër Bajramit, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Glauk Konjufca, shoqëruar nga shefi i Kabinetit, Ilir Kërçeli, vizitoi sot Bashkësinë Islame të Kosovës, ku u prit nga myftiu Naim Tërnava.

Kuvendi përmes një komunikate bëri të ditur se duke uruar myfiun Tërnava, Kryesinë e Bashkësisë Islame, qytetarët e Republikës së Kosovës dhe të gjithë besimtarët islamë për Festën e Fitër Bajramit, Kryetari Konjufca tha se kjo “festë e rëndësishme përmban mesazhin e qartë dhe shumë të sinqertë për fisnikërimin e shpirtit, si një formë e falënderimit ndaj krijuesit përmes agjërimit dhe sakrificës, e cila na shtyn në dritën e solidaritetit për të krijuar një shoqëri më të drejtë e më të barabartë”.

“Nëpërmjet kësaj sakrifice dhe këtij solidariteti ne afrohemi më tepër me njëri-tjetrin, me familjet tona, rrisim harmoninë brenda familjeve tona dhe shoqërisë e popullit tonë- theksoi Konjufca.

Kreu i Kuvendit tutje falëndëroi myftiun Naim Tërnava për aktivitetet që zhvillon në vazhdimësi Bashkësia Islame e Kosovës, ndërsa vlerësoi aktivitetin bamirës të shoqatës “Bereqeti”, duke u ndihmuar mijëra familjeve të Kosovës që të kenë ushqimin e nevojshëm e gjithashtu, ku është nevoja, edhe strehimin, por edhe për shumë aktivitete të tjera bamirëse, të cilat, siç tha kryetari Konjufca, janë të rrënjëzuara dhe burimin e kanë në mesazhin e shenjtë të fesë islame.

Festa e Fitër Bajramit pason Muajin e Ramazanit, gjatë të cilit, sipas besimit Islam, besimtarët agjërojnë për 30 ditë, në shenjë sakrifice dhe përkushtimi ndaj Zotit.

Manifestimi qendror për festën e Fitër Bajramit për Republikën e Kosovës më 10.04.2024 është mbajtur në Xhaminë e Madhe në Prishtinë.

Myftiu Naim Tërnava ka folur pas faljes së Fitër Bajramit. Ai e ka nisur fjalimin e tij për familjen e shëndoshë duke u lutur që mes veti të ketë harmoni, shëndet dhe paqe.

Bashkësia Islame gjatë ditës u vizitua nga krerët shtetëror, ata të opozitës, Ipeshkvi i Kosovës Dodë Gjergji, kryetari i Prishtinës Përparim Rama etj.

Derisa, festen e Fitër Bajramit e uruan edhe ambasadat e misione tjera diplomatike në Kosovë.