Postet nga: BIK

Bashkësia Islame jep udhëzime për masat që duhet zbatuar pas hapjes së xhamive

Bashkësia Islame e Kosovës ka njoftuar se pas vendimit të datës 25 maj 2020, të Ministrisë së Shëndetësisë të Republikës së Kosovës, është marrë vendim ...

Skenderaj: Arrestohet pasi përgatitej ta falte Bajramin

Policia në rajonin e Skenderajt ka arrestuar gjatë ditë së djeshme një person të dyshuar për mosveprim sipas vendimeve të Ministrisë së Shëndetësisë, dhe pengim të zyrtarit ...

Ceremonia e faljes së namazit të Kurban Bajramit në Xhaminë e Madhe në Prishtinë - 11.08.2019

Myftiu Naim Tërnava flet për hapjen e xhamive

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava tha se do shihet mundësia e hapjes së xhamive për faljen e namazit të xhumasë dhe namazave ditore, kjo pasi që ...

Coronavirusi zbraz arkat e xhamive

Ndalimi i tubimeve fetare nëpër xhamitë e Kosovës ka bërë që këto të fundit të përballen me vështirësi financiare. Tubimet janë ndaluar ...

Mblidhen mbi 300 mijë euro në xhamitë e Kosovës për të prekurit nga tërmeti në Shqipëri

Bashkësia Islame e Kosovës ka mbledhur 304,302.89 euro për të prekurit nga tërmeti i 26 nëntorit në Shqipëri.

BIK shkarkon imamin që mbrojti Teorinë e Evolucionit

Imami, Drilon Gashi, thotë se Bashkësia Islame e Kosovës (BIK) e ka përjashtuar nga puna si imam i xhamisë në Vitomericë të Pejës - ku ka ...

BIK uron besimtarët për festën e Kurban Bajramit

Zëvendëskryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Reshat Mexhidi, ka uruar të gjithë besimtarët në rastin e festës së Kurban Bajramit.

BIK-u tregon kohën e faljes së namazit të Kurban Bajramit

Besimtarët e fesë islame këtë të diele festojnë festën e Kurban Bajramit.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!