Greva shtyn 51 seanca gjyqësore  në Gjakovë

Rreth 51 seanca gjyqësore kanë dështuar të mbahen sot në Gjykatën Themelore në Gjakovë, për shkak të grevës së stafit administrativ të gjykatave dhe prokurorive në Kosovë.

Zyrtari për informim, Rudin Elezi për KALLXO.com ka thënë se prej këtij numri të përgjithshëm të seancave, 29 prej tyre janë kundërvajtëse.

Greva në Gjykatën Themelore të Gjakovës. Po vazhdon që ë nga 4 korriku.

Në objektin e gjykatës po lëshohen vetëm personat të cilët kanë të nxjerrin ndonjë dokument personal, për punësim ose dokumente të tilla të cilat kanë të bëjnë me afate.

Në gjykatë përveç rasteve të natyrës urgjente që paraqiten sikurse rastet e dhunës në familje, seancat tjera nuk janë duke u mbajtur.

Bëhet e ditur tashmë se punëtorët po kërkojnë plotësimin e kërkesave të tyre, e mbi të gjitha rritjen e pagave 100%.

Punëtorët e gjykatave dhe prokurorive ‘të vendosur’ ta vazhdojnë grevën

 

 

 

 

11 Korrik 2018 - 14:15

Tringa Rruka 11/07/2018 - 14:15
NDËRVEPRIMI0
Prishtina Insight
NA NDIQNI

Send this to a friend