Postet nga: Universiteti i Prishtines

Fakultetit të Edukimit të UP-së i akreditohet programi i përbashkët me universitetet e Talinit, Varshavës e Lubjanës

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” e ka konfirmuar se programi “Master për Inovacion dhe Cilësi në Edukim” i Fakultetit të Edukimit është akredituar nga Agjencia e Kosovë...

Gjyljeta Mushkolaj tërhiqet nga kandidatura për rektore të UP-së

E vetmja kandidate grua për rektore të Universitetit të Prishtinës, Gjyljeta Mushkolaj profesoreshë në Fakultetin Juridik është tërhequr nga kandidimi për këtë pozitë.

SHBA, hulumtimi me shqiptarët e Kosovës zbulon qëllimet e emigrimit dhe realizimin e synimeve tyre

Një studiuese e Universitetit të Prishtinës, ka shtatë muaj që bën një hulumtim me shqiptarët e Kosovës që jetojnë në Shtetet e Bashkuara. Hulumtimi, që është ...

Dekani Saqipi me kolegë e studentë të Fakultetit të Edukimit të UP-së pjesë e Seminarit Ndërkombëtar në Lubjanë

Fakulteti i Edukimit i Universitetit të Prishtinës ishte bashkorganizator i Seminarit Ndërkombëtar të Doktoratës në Lubjanë të Sllovenisë, nga data 20.05.2024 deri më 25.05.2024.

UP-ja u bën thirrje deputetëve ta miratojnë statutin e ri

Universiteti i Prishtinës u ka bërë thirrje partive parlamentare që ta miratojnë statutin e ri të këtij universiteti gjatë seancës së sotme të Kuvendit të Kosovë...

Rektori që pezulloi profesorin e dyshuar për ngacmim seksual, nuk garon për mandat të ri

Rektori aktual i Universitetit të Prishtinës "Hasan Prishtina", Qerim Qerimi nuk është në mesin e kandidatëve që kanë aplikuar në konkursin për rektor të ri të UP-së.

Rektorati

Një grua dhe katër burra ia mësyjnë garës për rektor të UP-së

Pesë kandidatë kanë aplikuar në konkursin për rektorin e ri të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, prej tyre një grua dhe katër burra.

Shtyhet seanca për rastin e Tropikë Agajt, shkak ekspertiza jo e plotë financiare

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë, më 20.05.2024 është mbajtur seanca gjyqësore lidhur me rastin e Tropikë Agajt, paditëses së Universitetit “Hasan Prishtina” në Prishtinë.