Postet nga: asociacioni i komunave me shumicë serbe

Katër vjet nga vendimi i Gjykatës Kushtetuese për Asociacionin...

Gjykata Kushtetuese më 23 dhjetor të vitit 2015, ka marrë vendim në lidhje me Asociacionin/Bashkësinë e Komunave me Shumicë Serbe.

Asociacioni pret vazhdimin e dialogut

Marrëveshja për Asociacionin e komunave me shumicë serbe, ndonëse e pazbatuar, vazhdon të cilësohet nga Bashkimi Evropian si një nga të arriturat në procesin e gjatë ...

Asociacioni, ‘nën hijen’ e marrëveshjes përfundimtare

Paralajmërimi i mundësisë së një marrëveshjeje eventuale përfundimtare në kuadër të dialogut Kosovë-Serbi, ndonëse ky proces ka ngecur aktualisht, ka bërë që çë...

Rakiq: Kosova e ka mbështetjen e disave në BE për të mos e themeluar Asociacionin

Në një tubim në afërsi të urës së Ibrit, serbët në Mitrovicën e Veriut kanë kërkuar nga institucionet e Kosovës dhe Bashkimi Europian që ...

Arifi: Serbia s'mund ta kontrollojë Kosovën përmes Asociacionit

Ideja e Serbisë që ta kontrollojë shtetësinë e Kosovës përmes Asociacionit të komunave serbe nuk do të ketë sukses, ka thënë këshilltari politik i kryeministrit ...

Thaçi: Asociacioni konform mendimit të Kushtetueses

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka deklaruar se e mbështetë themelimin e Asociacionit të Komunave serbe, sipas marrëveshjeve në Bruksel.

I paqartë fati i Asociacionit pas kalimit të afatit

Qeveria e Kosovës është duke pritur që draft-statuti për themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe, që dorëzohet në Bruksel nga e ekipi menaxhues, të jetë ...

Ka përfunduar afati i dorëzimit të draftit të statutit të Asociacionit

Afati i fundit për dorëzimin në Bruksel të draftit të statutit për krijimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe në Kosovë është përmbyllur të shtunë...