Postet nga: aborti

Presidenti Biden premton të ligjërojë të drejtën për abort nëse demokratët mbajnë shumicën në Kongres

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden tha se do të ligjërojë të drejtën e abortit, në janar nëse demokratët mbajnë shumicën në Kongres. Premtimi ...

Shqipëri, abortet në moshë të hershme nxisin debatet mbi edukimin seksual

Në Shqipëri abortet në moshën e adoleshencës kanë nxitur diskutime mbi çështjet e shëndetit seksual dhe riprodhues. Mjekë specialistë parashtrojnë dyshimet ndaj shifrave në ulje të ...

Bideni pritet të nënshkruajë një urdhër për abort

Presidenti amerikan, Joe Biden do të nënshkruajë të mërkurën një urdhër ekzekutiv që synon ta bëjë më të lehtë udhëtimin mes shteteve për ...

SHBA, protesta në mbështetje të së drejtës së abortit

Qindra aktivistë protestuan në kryeqytetin amerikan Uashington në mbështetje të së drejtës së abortit dhe për t’i kërkuar qeverisë federale që të veprojë menjëherë ...

Ndalimi i abortit në ShBA, çfarë ndodh më pas?

Vendimi i gjykatës do t’u japë mundësinë më shumë se gjysmës së shteteve ta ndalojnë abortin, me një ndikim të menjëhershëm në qindra-miliona amerikanë.

Biden nënshkruan ligjin për kontroll të armëve

Presidenti amerikan Joe Biden, e ka shndërruar në ligj një dokument dypartiak për armët, çka përbën reformën më të madhe federale në tri dekadat ...

Gjykata e Lartë e SHBA-së shfuqizoi të drejtën për abort

Miliona gra në SHBA do ta humbasin të drejtën ligjore për abortin, pasi Gjykata e Lartë rrëzoi një vendim 50-vjeçar që e legalizoi atë në mbarë ...

Biden: E drejta e abortit është themelore

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, tha se e drejta e gruas për të kryer abort “është e drejtë themelore”.