Rama: Është thënë që unë e kam bërë këtë këmbim, është e pavërtetë

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama në një konferencë për media tha sot se ishin cak i sulmeve sa i përket çështjes së këmbimit të pronave.

Rama tha se ky proces ka filluar më shumë se dy vjet para se ai të vinte në postin e kryetarit të Prishtinës.

“Kjo si pasojë e vendimeve të Ministrisë së Ambientit. Jemi duke zbatu një proces të rregullt, i miratuar nga Asambleja Komunale dhe është ende proces i papërfunduar. Në këtë rast, kemi ndjekur të gjitha procedurat dhe hapat ligjor në bazë të vendimeve të ministrive, pasi që pala ka pas vendime të miratuara nga Ministritë për këmbim të pronës e që e obligon kryeqytetin me vepru”- deklaroi Rama.

Tutje, kryetari i Kryeqytetit tha se ka pas keqraportime sa i përket kësaj çështjeje.

“Media të caktuara kanë keqraportu dhe nuk kanë përfshi të gjitha faktet dhe dokumentacionet, kanë keqinformu se kemi dhënë 20 hektarë për 8 hektarë, që është e pavërtetë. Ministria e Financave e bën vlerësimin e pronave. Është thënë që unë e kam bërë këtë këmbim, që është e pavërtetë”- shtoi Rama.

Rama tha se nuk dëmtuar interesin publik por ka trashëguar vendime të institucioneve që kanë cilësuar tokat rreth Badovcit si interes publik.

Kjo çështje në dhjetorin e vitit 2023 u diskutua edhe në Kuvendin Komunal të Kryeqytetit.

Përparim Rama i drejtohet asamblistes së LVV-së: Ajo që po thua është rrenë!