Punime të domosdoshme për siguri të sistemit, KEDS njofton ku do të ketë nesër ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se më 18.04.2024 do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Grashticë Radashec  (kodi: 14016001) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Grashticë dhe Radashec.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe  pastrimi i trasesë

2.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

Dalja 10kV J21 Ramiz Sadiku (kodi: 12000018) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: 29.rr.Tirana, te ish Ramiz Sadiku, Brigada e Rinisë, Kosta Novakovi, 32 L.Haradinaj.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

Dalja 10kV J21 SH.K.SH. (kodi: 12000023) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Qyteza Pejton, qendra (një pjesë) dhe remonti.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri dhe shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

Nga TS 220/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Qendrën Shkollore  (Kodi: 16100009) prej 13:30 deri në  ora 14:30

Vendet: Gjimnazi ‘’Gjergj Kastrioti Skënderbeu ‘’, Sh.M.P ‘’Fehmi Lladrovci ‘’, pjesërisht konsumatorët në fshatrat Korroticë e Epërme dhe Flamuras (Sankoc).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndërrimi i ndërprerësit të fuqisë në daljen J07-“Qendra Shkollore”.

5.

Nga NS 110/10(20)[kV]  Prishtina 5 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Blinda te Kupinët (kodi: 13000001088) nga ora 09:00 deri në orën 12:00

Vendet: 138. rr. Burim Grajçevci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, largimi i shtyllës së vjetër nga tereni dhe bartja e kabllove në shtylla te reja.

Vërejtje – NS 10/0.4kV afektohet pjesërisht.

6.

Nga NS 110/10(20)[kV]  Prishtina 7 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Preoci 3 (Te Mercedesi) (kodi: 19000035003) nga ora 12:00 deri në orën 15:00

Vendet: Graçanicë – Preoci.

Arsyeja: : Ndërprerje për siguri, largimi i shtyllës së vjetër nga tereni dhe bartja e kabllove në shtylla të reja.

Vërejtje – NS 10/0.4kV afektohet pjesërisht.

Punime nga palët e treta

1.

NS 110/10(20)kV Prishtina 7

Nga Dalja 10kV  J29 Dalja nr.7 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Sadat Pllashniku”B&S Group”shpk   (kodi: 19000078252) prej 10:00 – 12:00

NS 10/0.4kV TS Sadat Pllashniku”B&S Group”shpk   (kodi: 19000078206) prej 10:00 – 12:00

Vendet: rr.Muharrem Fejza, Lagjja e Spitalit, Muharrem Fejza Njelmë-I-Nr.13, Art.construction, BS-Group, Kodrina R-9H8, R10 hyr 3/1, Hyrja e 1Mati 1/1, rr. Ali Kelmendi objekti D/6, Raif Pollomi.

Arsyeja: Ndërrimi i kthinës së dëmtuar të tensionit të mesëm.

Pejë

1.

Nga TS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Strellci (kodi: 53000004) nga ora 12:00 deri 14:30.

Vendet: Isniq, Lebushë, Strellc i Epërm dhe Strellc i Ulët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, punimi i kokave 10 kV në fshatin Strellc i Ulët.

Prizren

1.

Nga NS 35/10 kV Sharri (Dragash) do të ndërprehet:

Dalja 10kV Restelica  (kodi: 30036002) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Glloboçicë, Krushevë, Kukjan, Lubovishtë, Mlikë, Orqushë, Restelicë, Vranishtë dhe Zlipotok.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i daljes 10 [kV] (shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

2.

Nga NS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bodrumi  (kodi: 30000014) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Atmagjë, Gjonaj, Karashëngjegji, Kojushë, Mazrek, Nashec dhe Zym i Hasit.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtje preventive i daljes 10kV (shtrëngim i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

Ferizaj

1.

Nga NS 110/6kV Hani I Elezit do të ndërprehet:

Dalja 6 kV Palidenica  (kodi: 42000004) prej orës 09:30 deri në ora 14:30

Vendet: rrugët: Adem Jashari (një pjesë), Elham Curri (një pjesë), Hani Elezit (një pjesë), Hysen Suma, Imer Vila, Imri Curri, Kalimi Kufitar (një pjesë); fshatrat: Dimcë, Dromjak (një pjesë), Kashan dhe Paldenicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe  pastrimi i trasesë.

1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kraishta  (kodi: 41000002) prej orës 09:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Breg i Zi, Bujan, Godanc i Epërm, Godanc i Poshtëm (një pjesë), Hallaç i Madh, Hallaç i vogël, Kraishtë, Martiras (Hallaç i Vogël), Ribar i Madh, Ribar i Vogël, Rinas (Ribar i Vogël), Rinas (Ribar i Madh), Rufc i Ri, Rufc i Vjetër, Varigovc dhe Zllakuqan.

Arsyeja: Projekte investive, vendosja e shtyllave 12m nën tensionin e mesëm, vendosja e përçuesit si dhe demontimi i shtyllave të vjetra në kuadër të projektit Ribar i Madh – Grejçevcët  – Lot 1.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10(20) kV Skenderaj të ndërprehet:

Dalja 20 kV Runiku  (kodi: 74000005) prej orës 10:30 deri në ora 14:30

Vendet: fshatrat: Bajë, Çiatk, Qubrel, Kastriot (një pjesë), Klinë e Epërme (një pjesë), Kllodernicë, Kostërc, Kotorr, Leqinë, Padalishtë, Pemishtë, Radishevë (një pjesë), Runikë, Runikë-Lagja: Kapllan Ahmeti, Dëshmorët e Kombit, Dardania, Dautaj, Miftaraj, Lagja e Re, Misiraj, Sejdiu, Shtruhera, te Kisha dhe te Xhamija, Suhogrll dhe Vitak.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i trasesë Leqinë dhe kontrollimi i transformatorit.

1.

NS 110/10(20) kV Vushtrria 2

Nga Dalja 10kV Maxhunaj do të ndërprehet në NS 10/0.4kV Stabilimentin shpërndarës Maxhunaj-Drejtimi i Samadregjes, këto nënstacione mbesin pa tension nga ora 09:00 deri 16:00

1.NS 10/0.4kV Maxhunaj ish- Mulliri(kodi:73000011017)

2.NS 10/0.4kV Maxhunaj (Sadikaj)(kodi:73000011019)

3.NS 10/0.4kV Maxhunaj (Zekollt)(kodi:73000011020)

4.NS 10/0.4kV Maxhunaj Mulliri(kodi:73000011021)

5.NS 10/0.4kV TSK Maxhunaj(kodi:73000011022)

6.NS 10/0.4kV Përball KFOR-it (kodi:73000011055)

7.NS 10/0.4kV Te Xhamia (kodi:73000011056)

8.NS 10/0.4kV Tsshb Maxhunaj(kodi:73000011023)

9.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët (Zenovit)(kodi:73000011045)

10.NS 10/0.4kV TSSH Mekaniku (kodi:73000011050)

11.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët-1(Danovitë)(kodi:73000011041)

12.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët (Bekteshi)(kodi:73000011044)

13.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët (Shkolla)(kodi:73000011043)

14.NS 10/0.4kV Maxhunaj (Kadrija)(kodi:73000011024)

15.NS 10/0.4kV Vilancë (kodi:73000011025)

16.NS 10/0.4kV Vilancë (kodi:73000011054)

17.NS 10/0.4kV Bajram Maxhuni (kodi:73000011046)

18.NS 10/0.4kV Vilancë-2(kodi:73000011002)

19.NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-3 (Ahmetaj)(kodi:73000011036)

20.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët-1(Qokollët)(kodi:73000011042)

21.NS 10/0.4kV Dumnicë (Latifaj)(kodi:73000011051)

22.NS 10/0.4kV TSSH Dumnicë L.Abazi (kodi:73000011053)

23.NS 10/0.4kV Ropicë (kodi:73000011026)

24.NS 10/0.4kV Ropicë (Rezhanët)(kodi:73000011034)

25.NS 10/0.4kV Ropicë (Malokët)(kodi:73000011052)

26.NS 10/0.4kV Ropice lagjja Gashi(kodi:73000011057)

27.NS 10/0.4kV Bashollët (kodi:73000011027)

28.NS 10/0.4kV Samadregjë (kodi:73000011028)

29.NS 10/0.4kV Sopjanët (kodi:73000011029)

30.NS 10/0.4kV TSSH Shalakët (kodi:73000011030)

31.NS 10/0.4kV Samadregjë (Shkolla)(kodi:73000011031)

32.NS 10/0.4kV Gurthyesi (Ceceli)(kodi:73000011047)

33.NS 10/0.4kV Samadregjë (Malokët)(kodi:73000011048)

34.NS 10/0.4kV Ceceli(kodi:73000011032)

35.NS 10/0.4kV Sllakovcë (kodi:73000011033)

36.NS 10/0.4kV Zagori(kodi:73000011035)

37.NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-1(Rrustolëlt)(kodi:73000011037)

38.NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-2 (Balovit)(kodi:73000011038)

39.NS 10/0.4kV Dumnicë e Epërme (Shkolla)(kodi:73000011039)

40.NS 10/0.4kV Dumnicë e Epërme(kodi:73000011040)

41.NS 10/0.4kV TS Naim Haradinaj(kodi:73000011058)

42.NS 10/0.4kV TS Faton Syla(kodi:73000011059)

Vendet: Maxhunaj, Dumnicë e Ulët, Vilancë, Ropicë, Brezhnicë, Samadrexhë dhe Dumicë e Mesme.

Arsyeja: Projekte investive, montimi i shtyllave te reja te betonit për projektin LOT2 Mitrovica-Nedakovci-22 MV1-02/702.

Gjakovë

1.

Nga NS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Pataqani  (kodi: 82000001) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bratotin, Drenoc, Nushpal, Pastasellë, Pataçan i Epërm, Pataçan i Poshtërm, Senoc, Varjak dhe Zatriç.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe  pastrimi i trasesë.