Risi nga Messengeri i Meta-s

Messengeri i Meta-s është bërë një opsion tepër popullor për video dhe thirrje zanore. Elementi i ri i ndërfaqes do ta tërheqë tastin e thirrjes në një skedë të veçantë, që do të thotë se nuk do t’i nisim më aksidentalisht video-telefonatat në grup në grupe prej njëzet personash.

Kartelën telefonike do ta gjejmë pranë skedës “Chats”, “Stories” and “People”, dhe duke e hapur atë do të marrim një direktori kontaktesh me çelësa të dedikuar për thirrjet video dhe zanore. Është një ndryshim delikat që do ta bëjë Messenger më të ngjashëm me WhatsApp-in, shkruan Engadget.

Shkak për futjen e kartelës speciale, thonë nga Meta, është rritja e interesit për video dhe telefonata zanore, e cila është rritur me 40 për qind që nga fillimi i vitit 2020. Kompania së fundi i shtoi WhatsApp-it mundësinë për të shtuar reagime, etiketa, përgjigje ndaj mesazheve dhe përcjellje, dhe plani përfundimtar i Meta-s është të prezantojë enkriptimin në të dy skajet në Facebook dhe Instagram deri në vitin 2023./Engadget