Postet nga: ASK

BURIMI: Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK)

Regjistrohen mbi 2,800 ndërmarrje për tre muaj, ndërsa shuhen mbi 380

Të dhënat e fundit të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, për tremujorin e dytë të sivjetmë, përkatësisht për muajt prill-qershor, tregojnë se në Kosovë ...

Grafike 240621-Defici tregtar 2010-2020

Deficiti tregtar sa buxheti i Kosovës

Ndonëse Ligji për Buxhetin e Kosovës për sivjet, vitin 2021, thotë se buxheti parashihet të jetë mbi 2.4 miliardë euro, ndërsa ai i rishikuari për vitin ...

Muzaqi: Punësimet familjare në ASK janë sekret publik

Ilir Berisha, zëvendës kryeshef i Agjencisë së Statistikave të Kosovës së bashku me Ibrahim Rrustemin, kanë raportuar para Komisionit për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe ...

2.5% import më të shtrenjtë në Kosovë për tre muaj

Në tre muajt e parë të sivjetëm, janar-mars, mallrat që hyrën në Kosovë ishin për 2.5 për qind më të shtrenjta në raport me periudhën e ...

ASK: Qeveria për tre muaj shpenzoi 521.0 milionë euro

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka njoftuar se në tremujorin e parë të këtij viti të hyrat e Qeverisë së Kosovës ishin 523.6 milionë euro. Kurse, shpenzimet ...

Viti 2020, shënon rritje të çmimeve në konsum për 0.2%

Në vitin e kaluar, vitin 2020, qytetarët e Kosovës u përballën me çmime për 0.2 për qind më të larta në raport me një vit më ...

Importi ‘ngufati’ eksportin në muajin prill, deficiti tregtar kaloi mbi 100%

Importi po dominon tërësisht eksportet e Kosovës. Vetëm në muajin prill u importuan 384 milionë euro mallra kundrejt 61 milionëve të eksportuara. Deficiti tregtar, sipas të dhë...

Gjatë muajit të Ramazanit, qytetarët u përballen me çmime rreth 2% më të larta

Në muajin e Ramazanit, muajin prill të sivjetëm, qytetarët e Kosovës u përballën me çmime më të larta të konsumit. Inflacioni shënoi rritje si ...