Instagram po teston 'ripostimin' e përmbajtjes së njerëzve të tjerë

Instagram po teston një veçori të re që imiton rrjetet e tjera sociale. TechCrunch shkruan se Instagram ka konfirmuar testet e “ripostimeve” për ta sjellë përmbajtjen e njerëzve të tjerë në timelin-in tuaj. Është e ngjashme me retweet-et e Twitter, ose llojin e ri-shpërndarjeve që janë të zakonshme në Tumblr dhe Facebook, dhe po testohen gjithashtu në TikTok.

TechCrunch shkruan se Matt Navarra, konsulent i mediave sociale që postoi pamjet në Twitter të mërkurën, vuri re funksionin opsionin “repost”. Sidoqoftë, zhvilluesi i celularëve dhe zbuluesi Alessandro Paluzzi vuri re të njëjtën veçori në zhvillim në Twitter në maj, duke treguar se Instagram ka punuar për të për disa kohë.

Ndarja e postimit të dikujt tjetër për t’u parë nga ndjekësit e profilit tuaj nuk është krejtësisht e re për përdoruesit e Instagramit. Përdoruesit mund të ndajnë postime publike për ndjekësit e tyre, por vetëm në Instagram Story ose përmes mesazheve direkte. Tani testi do t’i lejojë përdoruesit të ndajnë një postim në burimet e tyre pa pasur nevojë ta regjistrojnë atë dhe ta ripostojnë ose të kalojnë përmes një burimi tjetër.

Përveç ripostimit brenda burimit tuaj, Instagram i ka ndryshuar opsionet e tij të ndarjes ndër-platformë. Tani ekziston një mundësi për të ndarë në Snapchat, Messenger ose WhatsApp përpara se të ndahet përmes mesazheve direkte, e cila është përsëri e ngjashme me qasjen e TikTok.

Instagram ka anuluar një test për ta ridrejtuar aplikacionin drejt një furnizimi me ekran të plotë të pamjeve dhe videove të fuqizuara nga AI, pjesë e metamorfozës së tij të dukshme të ngadaltë në TikTok, por ata nuk po heqin dorë nga këto përpjekje. Një tjetër test i fundit u jep përdoruesve të Instagram mundësinë për të zgjedhur dhe shënuar postime të shumta si “jointeresante” për ta trajnuar algoritmin e sugjerimeve sipas preferencave të përdoruesit.

Ne po eksplorojmë aftësinë për t’i rishpërndarë postimet në Furnizim, ngjashëm me mënyrën se si mund t’i rishpërndani në Stories, në mënyrë që njerëzit të mund të ndajnë atë që u pëlqen dhe t’i vlerësojnë krijuesit origjinalë për punën e tyre. Ne planifikojmë ta testojmë së shpejti me një numër të vogël njerëzish, ka shpjeguar për The Verge zëdhënësja e Meta, Seine Kim. Megjithatë, ajo vuri në dukje se funksioni nuk është ende i disponueshëm publikisht për testim./ The Verge

Përgatiti: Nuhi Shala