Postet nga: AI

A mund të ndihmojë inteligjenca artificiale në ulje të emetimeve të karbonit?

Në gjithë botën, serverët e të dhënave sa shkojnë e shtohen, duke shpenzuar energji elektrike dhe burime tjera, për ta jetësuar botën digjitale.

Google po punon për një mjet që mund t’i zëvendësojë mjekët në disa mënyra

Për vite me radhë, njerëzit e kanë përdorur Google-n si një “mjek” të cilit mund t’i bëjnë edhe pyetjet më të sikletshme që nuk guxojnë ...

Edicioni i 10-të i DOKUTECH me fokus zhvillimin e Inteligjencës Artificiale dhe rolin e digjitalizimit

Edicioni vjetor i festivalit të DokuTech, i cili synon të bashkojë individë dhe talente të teknologjisë me krijues, drejtues dhe mendimtarë ndërkombëtarë të nivelit më të lartë të ...

Apel nga Mjekët: Ndalojeni zhvillimin e intelegjencës artificiale, shëndeti i miliona njerëzve është në rrezik

Intelegjenca artificiale (AI) mund ta dëmtojë shëndetin e miliona njerëzve dhe është kërcënim ekzistencial për njerëzimin. Ky është konkluzioni i mjekëve dhe ...

Sekretari amerikan i Shtetit: SHBA-ja e ka zhvilluar një mjet të Inteligjencës Artificiale, AI, për ta kundërshtuar dezinformimin rus

Sekretari amerikan i Shtetit Anthony Blinken ka deklaruar se qeveria amerikane ka filluar t’i përdorë teknologjitë e Inteligjencës Artificiale për ta kontrolluar përmbajtjen e lajmeve ...

Babai i Inteligjencës Artificiale, AI: së shpejti Chatbot-ët e AI mund të jenë më inteligjentë se ne

Njeriu i cili gjerësisht shihet si babai i inteligjencës artificiale (AI) e ka lënë punën e tij, duke paralajmëruar për rreziqet në rritje nga ...

Samsung po përgatit një ndryshim të madh në telefonat e saj

Inteligjenca artificiale, IA, dhe chatbot-et si ChatGPT kanë sjellë tashmë ndryshime të shumta në tregje të ndryshme dhe potenciali shkatërrues i IA mund të ndihet edhe nga Google, dhe ...

Intelegjenca artificiale do ta ndryshojë mënyrën se si e përdorim Windows-in

Potenciali i intelegjencës artificiale është i jashtëzakonshëm dhe se sa zhvillim është arritur në këtë fushë mund të shihet më së miri në shembullin e fundit ...