Postet nga: rrjetet sociale

Kryeministri francez: Mosha minimale për përdorim të rrjeteve sociale të jetë 13 vjeç

Kryeministri francez, Gabriel Attal, dëshiron t’ua pamundësojë fëmijëve nën moshën 13-vjeçare që t’i përdorin rrjetet sociale, sipas një interviste që ...

Dosja ndaj 18 vjeçarit të dyshuar për shpërndarjen e fotografive intime të një vajze në grupin me mbi 80 mijë anëtarë

Një vajzë i ishte drejtuar organeve të ndjekjes me shqetësimin se në një grup online në një rrjet social i ishin shpërndarë fotografi intime, por edhe të dhë...

Teknologji - Çfarë ndodh me të dhënat tona kur vdesim?

Një selfie pas vdekjes, mesazhi i fundit në WhatsApp… Vdekja e lë identitetin tonë dixhital në tokën e askujt. Çfarë ndodh me identitetin tonë?

Studimi - Shkëputja nga mediat sociale e redukton kënaqësinë nga jeta

Hulumtimi i ri ka hedhur dyshime mbi përfitimet e detoksifikimit dixhital, duke zbuluar se efektet pozitive dhe negative kanë shënuar rënie pas një jave abstenimi.

Rrjetet më të mëdha sociale në shifra

Rrjetet sociale prej kohësh kanë pushuar së qeni thjesht vendtakime virtuale dhe argëtimi.

Studimi - Reduktimi i përdorimit të rrjeteve sociale me 50 për qind ndikon pozitivisht në psikikën e të rinjve

Një studim i ri kanadez ka treguar se adoleshentët që e përgjysmojnë përdorimin e rrjeteve sociale, vërejnë përmirësime në pamjen e trupit të tyre ...

Mungesa e trajnimeve, OJQ-të që avokojnë për gratë pa kapacitete për t`i luftuar lajmet e rreme

Hulumtimet në teren kanë zbardhur që Kosova përballet me probleme serioze të trajtimit të lajmeve të rreme. Në hulumtimet rreth mediave tregohet se një pjesë e madhe e mediave ...

Tërmetet në Turqi-Siri: Si ndihmoi Twitter në gjetjen e të mbijetuarve të bllokuar nën rrënoja

Qindra mijëra mesazhe për ndihmë vërshuan në platformat e mediave sociale si pasojë e tërmetit të mëngjesit të hershëm që tronditi Turqinë dhe Sirinë ...