Punimet në rrjet, KEDS njofton se ku do të ketë nesër ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se më 12.04.2024 do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 220/35/10 [kV] Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ballovc (kodi: 14000008) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Surkishi, Lladofc, Sfeqël, Dumosh, Shajkovc, Surdull, Herticë, Drazhnje, Rakenica dhe  Turuqicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve, pastrimi i trasesë.

2.

Nga  TS 220/10kV Drenasi do të ndërprehet:

TR1 (J26) –  Drenasi me kod: 161000 dhe pa tension mbesin  daljet 10kV prej orës 13:00  deri ne ora 14:00.

Vendet: Te Soliterat, Posta, Te Shtëpia e shëndetit, Muratori 2000, Kullla com,Shtëpiza 2(Rukolli), Drenas (një pjesë), Lagjja e Feroniklit, Çikatovë e Vjetër (TS Morinët), Drenas (një pjesë)  dhe Qendra Zejtare Lokalet, Shtrubullovë, Krajkovë, Domanek, Baicë, Tërdevc, Obri, Poklek, Vasilevë, Sefë Hasi-Ferma e lopëve, Rexhep Cërrvadiku, Gllobar, Vërboc, Tërstenik, Çikatovë, Gllanasellë, Dobroshec, Poklek i ri, Korretica e Ulët, Komoran Bashota, Komoran, Mulliri Komoran, Banesat Poklek, Hib Petrol Zabel, Gllobari, Vërboci, Tërstenik, Çikatovë, Gllanasellë dhe Dobrosheci, Shkolla e  mesme, Korotica, Sankovc, Fushticë Florim Kurrumeli Gllanaselle, Trasingu, Gurethyesi Lladrovci, Korretica e Epërme (një pjesë) dhe Agani, Gurthyesi Kalaja e Drenicës.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, testimi i detajuar i SCADA (PTP) – versioni i ri.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Fusha e Pejës (kodi: 50000009) prej orës 08:30 deri në ora 12:30

Vendet: Bajraktarët, Kulla e Ministrit, Treboviq, Qunguri, Elsa, Nabergjan, Lluga, Llabjan dhe Bllagaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrim dhe përforcim i përçuesve.

2.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV Jashanica (kodi: 52000003)  nga ora 09:00 deri në orën 12:00

Vendet: Pograxhë, Qupevë, Jellovc, Resnik, Jashanicë, si dhe Led Light Tehnology-BRRE.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, bartje e rrjetit  të tensionit të mesëm, lokacioni Klinavc.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Dragashi do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Restelica (kodi: 30036002) prej ores 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Glloboçicë, Krushevë, Kukjan, Lubovishtë, Mlikë, Orqushë, Restelicë, Vranishtë dhe Zlipotok.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i daljes 10 [kV] (shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

Nga  TS 35/10kV Zhur do të ndërprehet:

TR1 (H02) dhe TR 2 (H05) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00  deri ne ora 11:00.

Vendet: fshatrat: Zhur (një pjesë), Shkozë (një pjesë), Billushë, Hoçë e Qytetit, Jeshkovë, Leskovec, Lubiqevë, Grazhdanik, Kobajë, Muradem, Nashec (një pjesë), Poslishtë dhe Vlashnjë, Shkozë (një pjesë) dhe Vërmicë, Dobrushtë, Gorozhupë, Planejë, Muhamet Badalli “Gurishta-Zh”Shpk.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, testimi i detajuar i SCADA (PTP) – versioni i ri.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Jezerci  (kodi: 40042003) prej orës  10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: Elbasanit, Gjergj Fishta, Muharrem Shemsedini (një pjesë), Murat Murati (një pjesë), Naim Beka, Prekazit, Sefedin Firza (një pjesë), Xhevat Sojeva (një pjesë) dhe Zef Jubani (një pjesë); fshatrat: Balaj, Jezerc, Manastirc, Neredime dhe Neredime e Naltë dhe e Ulët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

Nga  TS 110/35/10kV Bibaj H04 – do të ndërprehet:

NS 35/10kV Shtërpce  (kodi 400440) – H02 dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV dhe 4 dalje 35kV të HC Matkos Group (kodi 400442,400443, 400444 dhe 400445) prej orës 11:30  deri në ora 12:30.

Vendet: Shtërpce dhe një pjesë e fshatit Berevce, Brezovica, Jazhince, Sevce, Vrbeshtica dhe Vikendicat, Fabrika në Shtërpce, Biti e Epërme, Biti e Poshtme, Brod, Drajkovce (një pjesë), Firajë, Gotovushë, Shushice dhe Viqë, Narcisi, Molika në Brezovicë dhe Vikendicat në Sharr, Berevce dhe Brezovicë.

Pa tension mbesin: HC – Brezovicë – Matkos Group dhe HC –  Viçë –  Matkos Group.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, testimi i detajuar i SCADA (PTP) – versioni i ri.

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të  sistemit

1.

TS 110/10(20)[kV] Vushtria 2 Nga Dalja 10[kV] Martiraj

Ne Stabilimentin Shpërndarës do të ndërprehen nga ora 11:00 deri 15:00 këta trafostacione:

1.TS 10/0.4 kV   Studime e Ulët-              me kod 73000009012

2.TS 10/0.4 kV   Karaqë                             me kod 73000009019

3.TS 10/0.4 kV  Begaj -lagjja Kaqanolli     me kod 73000009029

4.TS 10/0.4 kV TSSH-Begaj Lagjja Hajra  me kod 73000009032

5.TS 10/0.4 kV  Studime e Epërme            me kod 73000009013

6.TS 10/0.4 kV  Studime e Epërme          me kod 73000009011

7.TS 10/0.4 kV Studime e Ulet-3              me kod 73000009014

8.TS 10/0.4  kV Sfaraqak i Epërm             me  kod 73000009015

9.TS 10/0.4 kV Gojbulë-1                         me kod 73000009016

10.TS 10/0.4 kV Lagja Istrefi                    me kod 73000009031

11.TS 10/0.4 kV Gojbulë-2                        me kod 73000009017

12.TS 10/0.4 kV Miraqë                             me kod 73000009018

13.TS 10/0.4 kV Skromë-1                         me kod 73000009021

14.TS 10/0.4 kV Shilovicë                         me kod 73000009020

15.TS 10/0.4 kV Skromë-2                         me kod 73000009022

16.TS 10/0.4 kV Bozhlan                          me kod 73000009023

17.TS 10/0.4 kV Gumnisht-1                    me kod 73000009024

18.TS 10/0.4 kV Gumnisht-2                    me kod 73000009025

19.TS 10/0.4 kV Korollovë                       me kod 73000009026

20.TS 10/0.4 kV Vesekovc                        me kod 73000009027

21.TS 10/0.4 kV Haxha Company            me kod 73000009030

22.TS 10/0.4 kV Haxha Company            me kod 73000009033

23.TS 10/0.4 kV Dekra Mobileria             me kod 73000009037

24.TS 10/0.4 kV TSSHM-Casa Mia          me kod 73000009038

Vendet: rr: Bahri Kuqi, Rr Bekim Berisha (nga një pjesë). Fshatrat: Gojbulë, Skroma, Shilovicë, Studime e Ulët, Karaqë, Begaj, Studime e Epërm,Sfaraqak, Miraq, Bozhlan, Gumnisht, Korollovë, Vesekovc, Tërllabuq dhe Gojbulë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, punimi i lidhëseve 10kV- montimi i  konzollës për shkarkues 10kV (afër shtyllës ekzistuese 10kV).

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Malisheva  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Mirusha (kodi: 82082002) nga ora 10:30 deri në ora 14:00

Vendet: Rrugët: 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator); fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.

Arsyeja: Mirëmbajtje, ndërrim i siguresave të tensionit të mesëm, shtrëngimi i përçuesve.

2.

NS 110/35/10 [kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Opterusha (Kodi: 82000010) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bellacërkë, Brestoc,Celinë, Hoçë e Vogël, Hoçë e Madhe, Nagavc, Opterushë, Velika Hoca dhe Zoçishtë.

Arsyeja:  Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10[kV] Gjilani IV do të ndërprehet:

LP 10kV Arbëria (kodi: 60063012) nga ora 10:30 deri 15:00

Vendet: Konsumatorë pjesërisht në rrugët ( Arben Ramadani, Hysen Tërpeza, Arbëri, Lidhja e Prizrenit dhe Velikincë te Vishnjet).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, vendosja e shkarkuesve të mbitensionit dhe tokëzimi i shtyllave.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

Nga NS 35/10 kV Gjilani III do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Përlepnica (kodi: 60062002) nga ora 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: fshatrat: Përlepnicë, Bunari i Përlepnicës, Kodra e Përlepnicës, Muhaxherët e Përlepnicës, Kmetoc, Kosaqë dhe Shillovë.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.