Punimet në rrjet, KEDS njofton se ku do të ketë nesër ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se më 15.04.2024 do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10kV Lumi i Madh-Prugovc  (kodi: 15019008) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Nici petroll, Te Bazeni-Halim Thaqi, Amazona, fshati Stanovc i Ulët, Lumi i Madh-banesat, Stanofc i Epërm, Bujaria B.M,Bakshi, fshati Prugovc, Milloshevë  te shkolla, Hamdi Aliu Qendra  rekreative sportive afariste dhe “Barileva” Sh.P.K,

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve, pastrimi i trasesë.

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 35/10kV Prishtina II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] J28 Batllava (kodi: 10010013) nga ora 09:00 – 12:00.

Vendet: Drejtoria-Batllava.

Arsyeja:  Projekte investive, trasimi dhe selektimi i linjave kabllore nëntokësore 10(20) kV, të cilat kanë të bëjnë me projektin investiv LOT_44 “Shuarja e PR II 35-10 kV”.

2.

Nga NS 35/10kV Prishtina II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Tjertorja, Un. Kosovateks  (kodi: 10010011) nga ora 09:00 deri në ora 12:00.

Vendet: Objekti i ish- Tjerrtores.

Arsyeja:  Projekte investive, trasimi dhe selektimi i linjave kabllore nëntoksore 10(20) kV, të cilat kanë të bëjnë me projektin investiv LOT_44 “Shuarja e PR II 35-10 kV”.

3.

Nga NS 35/10kV Prishtina II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Lesna  (kodi: 10010006) nga ora 09:00 deri në ora 12:00.

Vendet: Rruga Dervish Hima (një pjesë e lagjes Kalabria – banesat e Arabëve).

Arsyeja:  Projekte Investive, trasimi dhe selektimi i linjave kabllore nëntoksore 10(20) kV, të cilat kanë të bëjnë me projektin investiv LOT_44 “Shuarja e PR II 35-10 kV”

4.

Nga NS 35/10kV Prishtina II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Exlusivi  (kodi: 10010009) nga ora 09:00 deri në ora 12:00.

Vendet: Valoni petroll. Banesat Marigona, Shtypshkronja Rezniqi, Furra Kobake, Merkom pezho, Panorama, Internation helth center, Lagjja Logreta, Albert Rudari, Bt Luli, Betonjerka Renulual Betoni dhe Auto sherreti.

Arsyeja:  Projekte investive, trasimi dhe selektimi i linjave kabllore nëntokësore 10(20) kV, të cilat kanë të bëjnë me projektin investiv LOT_44 “Shuarja e PR II 35-10 kV”.

Pejë

1.

Nga NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Juniku  (kodi: 53000007) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Gjylekar, Kllokot (një pjesë), Radivojcë dhe Remnik.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Peja 2 – LP 10kV Leshani – do të ndërprehen:

Në NS 10/0.4[kV] Stabiliment degëzues – Sferkë Lutogllavë do të mbesin pa tension këta  trafostacione:

1.Ns 10/0.4kV TS Trestenik 2 me kod: 51000005044 nga ora 08:00 deri 11:00

2.Ns 10/0.4 kV Lutogllava 5 me kod: 51000005045 nga ora 08:00 deri 11:00

3.Ns 10/0.4 kV Lutogllava 4 me kod: 51000005046 nga ora 08:00 deri 11:00

4.Ns 10/0.4 kV Lutogllava 1 me kod: 51000005047 nga ora 08:00 deri 11:00

5.Ns 10/0.4 kV Lutogllava 3 me kod: 51000005048 nga ora 08:00 deri 11:00

5.Ns 10/0.4 kV Lutogllava 2 me kod: 51000005049  nga ora 08:00 deri 11:00

6.Ns 10/0.4 kV Kushtrim Nitaj me kod: 51000005006 nga ora 08:00 deri 11:00

7.Ns 10/0.4 kV ”Eling”- Pantelat Solare me kod: 51000005007  nga 08:00 deri 11:00

8.Ns 10/0.4 kV NTSH TAKA 2 me kod: 51000005008  nga 08:00 deri 11:00

9.Ns 10/0.4 kV Sferkë e Thatë 2 me kod: 51000005009 nga ora 08:00 deri 11:00

10.Ns 10/0.4 kV Svërkë e Thatë 1 me kod: 51000005010  nga ora 08:00 deri 11:00

11.NS 10/0.4 kV Deponia me kod: 51000005011 nga ora 08:00 deri 11:00

Vendet: Një pjesë e Trestenikut, një pjesë e Llutagllavës, ”Eling”-Pantelat Solare, NTSH TAKA 2, Sferkë e thatë 2, Svërkë e thatë 1 dhe Deponia.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, bartje urgjente e rrjetit në dy shtylla në Lutogllavë.

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ledinat (kodi: 53000001) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Gramaqel, Beleg, Baballoq, Dubravë, Irzniqi, Ledinat dhe Prokolluk.

Arsyeja:  Projekte investive dhe energjizimi i linjës së re.

Prizren

1.

Nga NS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gjinovci  (kodi: 32000003) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Gjinoc, Greikoc, Leshan (një pjesë), Sallagrazhdë, Shirokë (një pjesë), Topliqan (një pjesë) dhe Gelancë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i daljes 10 [kV] (shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10kV Studenqani 2  (kodi: 32000024) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Studençan, Dobërdelan, Samadraxhë, Motel Illyria, Gurëthyesi Enisi, Celi AG, Sejdi Binaku, Flori Kopshtar, Fabrika e Plastikës Gani Sallauka, Pompat e ujit: Studençan, Dobërdelan dhe Samadraxhë.

Arsyeja: Projekte investive, lëshimi i rrjetit të ri të tensionit të mesëm nën tension dhe projekti Studençani 2.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gadime  (kodi: 41000013) prej orës 09:30 deri në ora 14:30

Vendet: Fshatrat: Babush (një pjesë), Babush i Muhaxherëve, Bjeshkas (një pjesë), Gadime e Ulët, Gadime e Epërme, Vrellë (një pjesë) dhe Vrellë e Goleshit (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve, pastrimi i trasesë.

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 35/10 /20 KV Magure do të ndërprehet:

Dalja-20(kV) Drenica (kodi: 41048001) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 16:00 deri 16:30

Vendet: Pjesë e Rrezez (Leletiqit), Mirenë, Fushticë e Epërme, Fushticë e Ulët, Resinoc Baincë, Shalë dhe  Krojmir.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punes pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 35/10 KV Magure do të nderprehen në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 16:00 deri 16:30  këta trafostacione:

NS 10/0.4kV  Komoran te Vilakët  (kodi: 16023007103)

NS 10/0.4kV Komoran te Berishët (kodi: 16023007104)

NS 10/0.4kV Komoran te Mulakët (kodi: 16023007105)

Vendet:  Komoran te Villakët, Komoran te Berishët dhe Komoran te Mulakët.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punes pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 35/10 KV Magure do të ndërprehet:

NS 20/0.4kV TS Fushticë e lartë I (Bytyqët) (kodi: 41048001003) nga ora 09:00 deri 16:30

Vendet:,Fushticë e Epërme (Bytuqët).

Arsyeja: Projekte investive, shtrirja e kabllos së tensionit të ulët në linjë ekzistuese.

4.

NS 35/10 [kV] Shtime

Dalja 10kV Koshare do të ndërprehen në NS 10/0.4kV Stabiliment në Dremjak këto nënstacione nga ora 09:00 deri 17:00

1.NS 10/0.4[kV] TS-N.T.P. “INTERCON”  Faton Sadiku (Kodi:41046005150)

2.NS 10/0.4[kV] TS Dremjak – Malok (Kodi:41046005144)

3.NS 10/0.4[kV] TS Dremjak – shkolla (Kodi:41046005146)

4.NS 10/0.4[kV] TS Dremjak – Dani (Kodi:41046005147)

5.NS 10/0.4[kV] TS-Dramjak (Lagjia e Shahini) (Kodi:41046005224)

6.NS 10/0.4[kV] GREENCHILD L.L.C  Nazim Metush Azemi (Kodi:41046005272)

7.NS 10/0.4[kV] TS Dremjak – Pompat e ujit (Kodi:41046005219)

8.NS 10/0.4[kV] TS-Dramjak (Lagjia e Muhaxhereve) (Kodi:41046005207)

9.NS 10/0.4[kV] TS Dremjak – Bakraktart (Kodi:41046005145)

Vendet: Një pjesë e Dremjakut dhe një pjesë e Lloshkobares.

Arsyeja: Projekte investive, vendosja e konzollave me projektin investiv LOT 8 (2022) Dremjak Dani.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10[kV] Malisheva

Pa tension mbesin këto NS-one nga ora 09:30 deri 17:00

  1. NS 10/0.4kV NS. SENIK (kodi: 82082005016)
  2. NS 10/0.4kV NS. NUHI ZYLLFAJ (kodi: 82082005017)
  3. NS 10/0.4kV NS. SENIK II (kodi: 82082005018)
  4. NS 10/0.4kV NS. LADROVCI I (kodi: 82082005019
  5. NS 10/0.4kV NS. LADROVCI II (kodi: 82082005020)
  6. NS 10/0.4kV NS. LADROVCI I RI (kodi: 82082005025)
  7. NS 10/0.4kV NS. LLADRIVCI IV (kodi: 82082005030)
  8. NS 10/0.4kV NS. Senik Pompa (kodi: 82082005041)

Vendet: Nga një pjesë e fshatit  Lladroc dhe Senik.

Arsyeja: Projekt investiv, implementimi i punimeve sipas projektit LOT 31, ndërrimi i konzollave dhe izolatorëve.

2.

Nga TS 35/10[kV] Gjakova I do të ndërprehet:

LP 10kV Ponosheci (kodi: 80080006) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: fshatrat: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Gusk, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman, Smolicë

Arsyeja: Projekte investive,  energjizimin i pjesës së mbetur në fshatin Ramoc dhe heqja e shtyllave ekzistuese në fshatin Nec,

Gjilan

1.

Nga NS 35/10 kV Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kllokoti  (kodi: 61065004) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Gjylekar, Kllokot (një pjesë), Radivojcë dhe Remnik.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive  revizion i daljes 10 [kV] (shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).