Deputetja e AAK-së: Nuk do të votojmë pro buxhetit të vitit 2024

Deputetja e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Albana Bytyçi, ka deklaruar se kjo parti nuk do ta votojë buxhetin e vitit 2024.

Ajo e ka quajtur “politik e diskriminues” këtë buxhet.

“Marrë parasysh punën tuaj dhe ndarjen buxhetore ne nuk do të votojmë pro këtij buxheti që është politik, elektoral dhe diskriminues”- është shprehur ajo.

Bytyçi tutje ka adresuar një sërë kritikash lidhur me këtë Projektligj sot gjatë diskutimeve në Kuvend.

“Me buxhetin prej 860 milionë sektori privat do të përjetojë thyerje për shkak të mungesës së investimeve kapitale. Si do t’i përgjigjeni kësaj ministra Rizvanolli e Murati? Në sektorin e sigurisë buxheti që keni ndarë nuk i plotëson nevojat aspak. Ne i dimë dështimet tuaja si në atë lokale edhe qendrore”- tha ai.

Kuvendi tash e disa orë është duke diskutuar për Projektligjin mbi buxhetin për vitin 2024, i cili parashihet të jetë 3 miliardë e 314 euro.

Buxhetin e vitit të ardhshëm kryeministri Albin Kurti e ka quajtur buxhet të mbrojtjes e sigurisë.

Ai ka thënë se për Ministrinë e Mbrojtjes janë paraparë 153 milionë euro, ndërsa për Ministrinë e Punëve të Brendshme 216 milionë euro.

Kurti prezanton në Kuvend ndarjet buxhetore për vitin 2024